Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Indikacija požara

Izbio požar u zrakoplovu, izvanredno sletio u zagrebačku zračnu luku

Zbog požara u prtljazi zrakoplov sletio u Zagreb
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
1/9
02.10.2018.
u 19:20

Svi putnici su uspješno evakuirani, neki su zatražili pomoć, ali nitko nije ozlijeđen

Zrakoplov turske aviokompanije Pegasus Airlines morao je izvanredno sletjeti u Zračnu luku Franjo Tuđman zbog indikacije požara u teretnom prostoru.

Zrakoplov Boeing 737 bio je na letu iz Istanbula u Pariz, a na zagrebački je aerodrom preusmjeren kad je bio negdje iznad Plitvičkih jezera. ZL Franjo Tuđman objavila je da su u 14.40 zaprimili  informaciju Hrvatske kontrole zračne plovidbe o zahtjevu za izvanredno slijetanje zrakoplova Pegasus Airlinesa, registracije TCAMP, broj leta PGT 93J radi indikacije požara u teretnom prostoru.

Nakon zaprimljene informacije, naveli su, zračna luka objavila je potpunu pripravnost te je spasilačko-vatrogasna služba izišla na teren. Zrakoplov je sretno sletio u 15.02. Pegasusov avion parkiran je na udaljenu poziciju zagrebačkog aerodorma gdje su iz njega iskrcani putnici. Nitko od njih nije ozljeđen.

Pogledajte video iz zračne luke:

Nakon iskrcaja putnika teretni prostor zrakoplova pregledala je spasilačko-vatrogasna služba Međunarodne zračne luke Zagreb. Na teren su izišli i zagrebački vatrogasci, koji također, srećom, nisu imali nikakvog posla. Naime, radilo se samo o indikaciji požara, tako da se nije imalo što gasiti.

Ovo je već drugo hitno slijetanje zrakoplova u Zagreb u nešto više od dva tjedna zbog indikacije požara odnosno dima. Tako je 15. rujna navečer zrakoplov Airbus 320 niskotarifne aviokompanije Wizz Air na letu iz Niša u Basel u trenutku dok se nalazio iznad Austrije preusmjeren u ZL Franjo Tuđman zbog dima u pilotskoj kabini. Tad su jedan član posade i dva putnika zatražili liječničku pomoć. No te ozljede nisu bile ozbiljnije.

Preusmjeravanje zrakoplova zbog indikacije kvarova ili kao u slučaju Pegasus Airlinesa indikacije požara nisu neuobičajene u civilnom zrakoplovstvu koje ima propisane i dobro uhodane procedure za takve slučajave. Kontrolor leta pri takvim situacijama usmjerava zrakoplov na najbliži aerodrom.

Komentara 19

SE
serđo12
15:12 02.10.2018.

Dobro da se to dogodilo po danu , jer na Plesu po noći ne rade!

ZL
zlocinackaplatforma112
15:20 02.10.2018.

Kakav portal takav i novinar....koji zrakoplov, na kojem letu, koja zrakoplovna kompanija i koliki broj putnika, valjda se o tomu dalo nešto napisati.

MA
Machak
17:27 02.10.2018.

@ zločinačka - kad bi bio u stanju pročitati nešto što nije naslov vidio bi da piše da je avion tipa Boeing 737, kompanija Pegasus Airlines, registracijaTCAMP, br.leta PGT 93J a let je Istanbul – Pariz.... Tvoj nick te dovoljnono sramoti, dodatno sramoćenje nije ti nužno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije