Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Croatia Airlines gasi svoj ured u Londonu

Na Heathrowu će imati samo jednog komercijalista
12. prosinca 2017. u 19:24 8 komentara 876 prikaza
Croatia Airlines
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

Nakon što je ove godine prodala pet pari svojih slotova (pravo slijetanja i polijetanja) u londonskoj zračnoj luci Heathrow za 19 milijuna dolara američkoj Delti, Croatia Airlines od sljedeće će godine na tom aerodromu ugasiti i svoj ured u kojem je dosad radilo petero ljudi. Poslove za CA na Heathrowu je dosad obavljalo troje komercijalista i dvoje operativaca, a od kraja siječnja 2018.

Croatia Airlines Postignut dogovor Ipak neće biti štrajka u Croatia Airlinesu!

CA će u Londonu i Velikoj Britaniji zastupati samo jedan komercijalist. U CA kažu da nastavljaju s poslovnim aktivnostima na području Velike Britanije i nakon siječnja 2018., ali sa smanjenim brojem komercijalnog i operativnog osoblja, čime će, navode, uskladiti potrebe tvrtke na tom tržištu nakon prodaje dijela slotova. U ljetnom redu letenja 2018. zrakoplovi CA letjet će na liniji Zagreb – Heathrow triput na tjedan, na liniji Split – Heathrow jednom, a na liniji Split – London Gatwick dva puta na tjedan. CA je zadnjih godina zatvorila sve inozemne gradske poslovnice, osim u Zürichu, te poslovanje preselila u urede koji se nalaze u zračnim lukama.

Takvi su uredi u Rimu, Parizu, Frankfurtu, Bruxellesu, Skoplju i Sarajevu. Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP) pak objavio je novi natječaj za predsjednika i člana uprave Croatia Airlinesa. Prošli natječaj za šefa hrvatske aviokompanije koji je bio raspisan u travnju ove godine poništen je jer u Vladi nisu bili zadovoljni kandidatima koji su je javili na taj natječaj. Tad se tražio samo jedan član uprave CA. Dok je na prvom natječaju jedan od uvjeta koji su kandidati za šefa CA trebali ispuniti bio diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij odgovarajuće struke, u novom natječaju točno je određeno da ta struka mora biti pravna, ekonomska ili prometna.

U prvom natječaju davala se prednost onim kandidatima koji imaju iskustvo na rukovodećim mjestima u zrakoplovnoj industriji, a u novom natječaju više toga nema. Tako se na natječaj mogu javiti i biti izabrani u upravu CA i oni koji nemaju nikakvog iskustva rada u zrakoplovstvu. Isto tako upućeni su primijetili da se navođenjem točno određenih struka iz utrke za šefa CA izbacilo bivšeg direktora Zračne luke Zagreb Boška Matkovića koji se javio na prvom natječaju, a koji je inače elektrotehničke struke. Do izbora nove uprave CA vodi Jasmin Bajić.

Croatia Airlines Kadrovske promjene Jasmin Bajić direktor Croatia Airlinesa do imenovanja nove uprave Novi posao Krešimir Kučko iz Croatia Airlinesa odlazi na mjesto direktora bahreinskog Gulf Aira ODBACUJE OPTUŽBE CA optužena za neprimjereno postupanje prema azilantici. 'Nije imala valjani putni dokument'
Advent u Zagrebu
Adventska karta
Gdje je najbolje partijati s ekipom, koja mjesta kriju najbolju zabavu za klince, a doznajte i gdje počastiti poslovne partnere
 • Avatar Agramer77
  Agramer77:

  Bravo!Tak treba!Ovo je sve u interesu uništenja Hrvatske države!Sve za Judine škude!Sramota!

 • smrad:

  Da se ne LAŽEMO,CA je tvrtka na rubu propasti,bilance krpaju prodajom motora Airbusa i slotova.Sad su pred zidom jer nemaju što vrijedno prodati,tako da iduće godine iskazuju 100-200 miliona kuna gubitka iz poslovanja,maske padaju

 • sdpesticid:

  u komunizmu se nije znalo privrediti i stvoriti novu vrijednost već ra..., isti slučaj je u postkomunizmu. na svu žalost hrvatske, mi smo oličenje postkomunizma i ne vidi se civiliziran izlaz iz istog.