Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Persona non grata

Crna Gora protjeruje ruskog diplomata

Vladimir Putin
Foto: Reuters/PIXSELL
28.03.2018.
u 16:56

Crnogorska vlada uskratila je akreditaciju počasnom konzulu Ruske Federacije u Podgorici

Vlada Crne Gore proglasila je danas jednog ruskog diplomata akreditiranog u veleposlanstvu Rusije u Podgorici za nepoželjnu osobu, te, po ocjenama analitičara, smanjila mogućnost utjecaja na predsjedničke izbore.

Crnogorska vlada uskratila je akreditaciju počasnom konzulu Ruske Federacije u Podgorici zbog, kako otkrivaju mediji, miješanja u politički život Crne Gore uoči predsjedničkih izbora. Mediji u Podgorici otkrivaju kako je protjerani diplomat ruske nacionalnosti i imat će rok od sedam dana da napusti Crnu Goru, dok je počasni konzul Boro Đukić crnogorski državljanin.

Đukić je, kako piše dnevnik Pobjeda, osnivač političke stranke Prava Crna Gora, koja je svog čelnika Marka Milačića istakla kao kandidata za predsjednika Crne Gore na izborima koji će se održati 15. travnja. Tu činjenici su mnogi analitičari opisali kao još jedan pokušaj utjecaja Rusije na Crnu Goru i njen izborni proces.

Vlada u Podgorici priopćila je kako ovu odluku donosi “koordinirano sa saveznicima, u skladu s mjerama poduzetim od strane članica EU-a i NATO-a u vezi s djelovanjem Rusije i napadom nervnim otrovom na teritoriju Ujedinjenog Kraljevstva”.

Premijer Duško Marković rekao je u utorak da je Crna Gora obavezna slijediti vanjsku politiku EU-a i solidarizirati se s članicama NATO-a.

Ako nas pogodi treći svjetski rat, 10 najmoćnijih zemalja imat će ključnu ulogu:

Vladimir Putin
1/12

Komentara 6

KA
KaraMarko
17:35 28.03.2018.

Videla zaba da se konj potkiva pa hoce i ona

DU
Deleted user
00:47 29.03.2018.

znamo da su ambasade pune spijuna ali pocasni konzul neznam bas

Avatar Zeljosav
Zeljosav
21:32 28.03.2018.

Ni sam vise ne znam koje je gori Srbin, dal' Hrvat, dal' Crnogorac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije