Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napad u Podgorici

Bacio bombu na američko veleposlanstvo pa se raznio drugom

Bombaški napad u Podgorici
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
22.02.2018.
u 06:29

Veleposlanstvo je upozorilo američke građane da se ne približavaju do daljnje obavijesti

Nepoznati muškarac bacio je u noći na četvrtak ručnu bombu na zgradu veleposlanstva Sjedinjenih Država u Podgorici, glavnom gradu Crne Gore, a nakon toga se je raznio drugom bombom, javili su gradski mediji.

U poruci na engleskom na svom službenom Twitter računu vlada je rekla kako je pola sata nakon ponoći na četvrtak "nepoznata osoba počinila samoubojstvo eksplozivnom napravom".

Dodala je "neposredno prije ta osoba bacila eksplozivnu napravu s raskrižja u blizini Sportskog centra u kompleks američkog veleposlanstva".

Vlada je navela kako je "najvjerojatnije naprava bila ručna bomba", dodajući kako policija istražuje te da je identifikacija u tijeku.

Građane u okolnim zgradama uznemirile su dvije eksplozije u intervalu od dvadesetak sekundi, javlja  www.portalanalitika.me dodajući kako je policija, prema izjavama svjedoka, ubrzo stigla na mjesto događaja i blokirala ulicu u kojoj se nalazi veleposlanstvo.

Portal javlja kako je prostor na mjestu događaja brzo ograđen i da su policijski istražitelji započeli očevid.

"Cijela policija je na nogama, a više informacija dobit ćete sutra od nadležnih institucija", rečeno je izvještaču Analitike.

Reutersov fotograf kaže kako na zgradi veleposlanstva nije vidljiva šteta.

Veleposlanstvo je upozorilo američke građane da se ne približavaju do daljnje obavijesti. 

"Američko veleposlanstvo u Podgorici obavještava američke građane kako postoji aktivna sigurnosna situacija u američkom veleposlanstvu u Podgorici", reklo je na svojoj internetskoj stranici. "Izbjegavajte veleposlanstvo do daljnje obavijesti".   

Crna Gora se prošloga svibnja kao 29 zemlja pridružila NATO-u.

Ako nas pogodi treći svjetski rat, 10 najmoćnijih zemalja imat će ključnu ulogu:

Bombaški napad u Podgorici
1/12

Komentara 52

ZL
zlako
08:28 22.02.2018.

Boško Buha bacio bombu.Zvijezda jedino od njega ostala.

ST
stefj
07:27 22.02.2018.

He, he, Lavrov u Beogradu i odmah problemi...

ZM
zmijoljubaccc
08:18 22.02.2018.

Crna Gora u boj kreće .....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije