Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ništavan brak
Povratak na članak

Crkva će dopuštati razvod zbog anoreksije i bulimije

"Dijete im predstavlja samo problem više. S novim stanjem teško se nose zbog manjka samopoštovanja"

Komentari 59

OG
Oger
09:52 26.02.2011.

\"\"25.02.2011. u 23:28h sedam je napisao/la: a hoće li crkva dopustiti razvod zbog :pedofilije,pohlepe,proždrlivosti i neumjerenosti,demagogije,zaglupljivanja i primitivnosti? \"\" Sta ti pada na pamet. To su sve crkvene vrline.

VL
OB
-obrisani-
22:55 25.02.2011.

ma crkva je izopaćena moralna nakaza

VL
OK
okus
03:22 26.02.2011.

VEZE S BOGOM NEMATE. Pod okriljem SVETE Crkve mnoga su govna bila i jesu.

VL
CI
civija
21:47 25.02.2011.

Ma super - glupostima nikad kraja Gamadi i bezbošci sa Kaptola ---VI STE KREATORI NAKARADNOG I ZAOSTALOG ZAKONA O POTPOMOGNUTOJ OPLODNJI Zbog vas debelih pedofila sam prestao ići u crkvu -- ali ste veći grešnici od mene --ima Boga Jakoako sam izrevoltiran ZAKONOM O POTPOMOGNUTOJ jer smo iskusili što su kreteni napravili u 21 stoljeću SRAMOTA

VL
Avatar Jiba.Jibi.Gjize.Jep
Jiba.Jibi.Gjize.Jep
21:51 25.02.2011.

a hoce li ponistiti one brakove gdje je himena poderana a zenska nosila bijelu vjencanicu, naravno da pop poslije mora pogledati ? a gluposti jbt.

VL
TA
tapiros
21:59 25.02.2011.

Zašto se toliko ljutite? Ako Vam crkva ne znači ništa - ignorirajte. Crkva ima svoju istinu i tu istinu brani oduvijek i nitko to neće promjeniti jer je to po vjerovanju istina od Boga. To pto se ljudi moderniziraju ne znači da su u pravu. Znanje da, ali raditi što got želiš za crkvu je neprihvatljivo i ja ju podržavam. Imate sekularnu državu i Europu, pa imate pravo na svoju istinu. Problem u takvom društvu je što onda postoji istina koliko i ljudi, pa se mora ipak usvojiti jedna istina na kraju -- no to onda nije istina od Boga več istina najjačeg - EU činovnika koji određuje što je dobro a što loše. Kome ćeš ti vjerovati? Činovniku EU i polotičaru koji se bori za vlast ili Bogu? Imaš ravo izbora kaže Bog, u EU nemaš ... da ne duljim razmislite malo o tome i o tim istinama kioje nas okružuju - bez mržnje - objektivno i iskreno.

VL
OB
-obrisani-
22:16 25.02.2011.

Anoreksija i bulimija su atak na vlastito tijelo. Ako je majka gravidna nema se pravo uništavati pogotovo ako to otac ne želi već očekuje zdravo dijete!!!! I zato DA RASTAVI BRAKA!!!! A poslije neka se svađaju oobje u paklu!!!!! Kad Kad idete rvatine kupovati mercijedesa novijega za naškijega čovika, el mu dobro pogledate sve šarafe, podvozje, motor....? A žena, s kojom bi sveta zajednica valjala trajati cijeli život na zemlji, ona je nešto o čemu se ne smije znati zdravstveno stanje???? Obrnuto naravno vrijedi i za mužjaka!!!!

VL
PI
pistaljka
22:38 25.02.2011.

U samoj Crkvi, kao i izvan nje postoje glupani, bez obzira da li oko vrata vješali ceduljice \"dr\", \"prof\", \"biskup\", \"vlč.\" ili što drugo. Gade mi se ljudi, bez obzira na njihove količinu njihovih \"diploma\" i \"doktorata\" koji stalno lebde u zraku i nikada se ne spuste u prašinu iz koje ih je Svemogući sazdao. Teologiju ovog teologa ja bih najradije svezao mačku za rep i onda ga pustio u bijeli svijet.

VL
DU
Deleted user
22:48 25.02.2011.

A zbog celulita?

VL
Avatar Muhad-Al-Khalifa
Muhad-Al-Khalifa
22:54 25.02.2011.

Prestanite uzimati kokain gospodine Štengl! Takvim bolesnicama potrebna svaka pomoć i podrška koju mogu dobiti kako bi ozdravile...

VL
DO
dostoevskij
23:12 25.02.2011.

tekst nema veze veza sa Crkvom, poziva se na izjave dr. stengla oko bulimije i anoreksije, a u naslov i podnaslov su dodane rijeci \"crkva\" i \"sakrament\" jer je autoru ponestalo inspiracije da napise svrsihodan i smislen clanak, a i shvatili su da tekstovi o KC imaju po 300 komentara zbog raznih debila-svadjalica pa se sad tezi tom senzaciolizmu na svakom upisu.......... tiskovine su nam dno dna

VL
Avatar Ledeni
Ledeni
23:12 25.02.2011.

@MarxistKomunist Od čovjeka s takvim imenom nisam niti očekivao da ne bude kreten.

VL
OB
-obrisani-
23:14 25.02.2011.

\' Brak nije PRISILNA zajednica muskarca i zene a razvod na zahtjev jednog clana. ::::::::::Hurac jos glupom POPU objasnjavati razloge, gdje to ima u svijetu::::::::::::

VL
OB
-obrisani-
23:18 25.02.2011.

Hehe! E sad mi je laknulo! Još samom da se oženim u crkvi!

VL
SE
sedam
23:28 25.02.2011.

a hoće li crkva dopustiti razvod zbog :pedofilije,pohlepe,proždrlivosti i neumjerenosti,demagogije,zaglupljivanja i primitivnosti?

VL
OB
-obrisani-
23:28 25.02.2011.

kao u vrijeme inkvizicije... vase tijelo ne pripada vama vec crkvi...hehehe

VL
AG
Agramer198
23:29 25.02.2011.

Članak je iznimno diletantski napisan,niti jednom rječju se ne spominje da je to službeni stav Crkve, neg je to mišljenje jednog pojedinca... Tek na samom kraju teksta stoji \"zbog kojih bi službena Crkva MOGLA proglasiti ništavnost sklopljenog braka...\" Ali dobro,, zna se da je ljudska glupost neograničena iako mi čak niti tada nije jasno zakaj naslov decidirano tvrdi da je to stav Crkve...

VL
Avatar bereza
bereza
23:33 25.02.2011.

Vrlo često, gade mi se stavovi \"Crkve u Hrvata\"! Ovaj pogotovo! O čemu oni pričaju? Ovdje je, doduše, riječ o stavovima teologa, a ne Kaptola, ali ipak... Poništenje crkveno sklopljenog braka, prema njegovim riječima, bilo bi moguće zbog poremećaja uu prehrani, a koliko mogu vidjeti iz članka, gotovo isključivo misli se na poremećaj prehrane kod žene. Ako je to zaista tako, onda je to teška seksualna diskriminacija. Međutim, ostavimo na miru spol bračnog druga koji oboli od anoreksije i bulimije. Idemo na suštinu. Prilikom sklapanja crkvenog braka, pretpostavlja se da oba bračna druga ulaze u brak zdravog razuma i dragovoljno. Što je s onim \"u dobru i zlu, u bolesti i zdravlju\"? Anoreksija i bulimija su poremećaji prehrane, to su bolesti. Tim osobama treba pomoć, a ne stigmatiziranje. Treba im razumijevanje, treba im ohrabrenje da prihvate svoj normalni izgled. Tko bolesniku može pomoći bolje od bračnog druga koji mu je obećao vjernost, odanost, ljubav i pomoć do kraja života? Ako su stavovi ovog teologa probni balon preko kojega Kaptol želi provjeriti reakcije javnosti, moj stav je jasan: takvo mišljenje Crkve je ogavno! Što bi trebalo biti slijedeće? Treba li svaku bolest proglasiti valjanim razlogom za poništenje bračne zajednice? Farizeji!

VL
DU
Deleted user
23:37 25.02.2011.

:))))))))) Koji naslov! Kakav trash!

VL
LU
lutomirski
19:20 27.02.2011.

i zbog teskoga Syphilisa u 3 stadijumu !!!!!!

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.