Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SERVISERI, DOSTAVLJAČI...

COVID potvrde bit će obavezne i za sve nezdravstvene djelatnike u krugu bolnica

Stožer o narudžbi novog, inovativnog cjepiva i zaštiti malodobnih
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/2
24.09.2021.
u 17:21

Ove mjere stupaju na snagu 1. listopada, no još nije definirano koje će točno profesije biti obuhvaćene ovom obavezom

Na današnjoj je konferenciji Stožera civilne zaštite predstavljeno nekoliko novih mjera, među kojima je i obavezno uvođenje COVID potvrda za zdravstvene djelatnike, ali i one koji rade u krugu bolnice. 

- Kada je riječ o zdravstvenom sustavu, jasno je da virus ne prelazi samo sa zdravstvenog djelatnika. Tu su i serviseri, dostavljači, zaposlenici u bolničkim kafićima... i za njih je predviđena COVID potvrda, napomenuo je ministar Vili Beroš. 

Ove mjere stupaju na snagu 1. listopada, no još nije definirano koje će točno profesije biti obuhvaćene ovom obavezom.

Osim toga, s ovim datumom COVID potvrdu morat će imati i zdravstveni djelatnici, a necijepljenim djelatnicima će se omogućiti besplatno testiranje dvaput tjedno. Mjere su u uvedene i u školskom sustavu, gdje će u samoizolaciju morati ići samo oni učenici iz razreda koji su bili u blizini zaražene osobe.  

>> VIDEO Uskoro jedinstveni punjač za sve mobitele i tablete, ušteda 250 milijuna eura godišnje

 

Komentara 40

Avatar Slatka_Dalmatinka
Slatka_Dalmatinka
18:37 24.09.2021.

na Zapadu se ne može na niti jedan posao više ići bez COVID-potvrda...svi poslovi zahtijevaju cijepljene poslodavce i radnike...oni koji nisu cijepljeni dobivaju otkaz i ostaju bez plaće

VA
vatreni24
20:02 24.09.2021.

Ni jedan pacijent neće dozvoliti da u se približi sestra ili liječnik koji nije cijepljen, a svi zaraženi mogu tražiti odštetu od bolnica

Avatar madcap
madcap
17:32 24.09.2021.

Sve se to radi ukrivo i šlampavo. Jednostavno, sva ova anti vax-histerija mogla se izbjeći uvođenjem obaveznog cijepljenja. Onih par antivaksera šta bi dizali graju mogli su pokupiti u maricu i odvesti na cijepljenje (mRNK cjepivom , naravno) i tako to riješit brzo i bezbolno. Ovako, svaka šuša filozofira, a pola stanovništva ostalo je necijepljeno. Ove zakrpa-mjere neće riješiti problem, a ni ostala moljakanja u kombinaciji s ucjenama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije