Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STABILIZACIJA NAKON KRIZE

Ćorić: Neće biti smanjenja PDV-a na hranu. O takvim potezima treba razmišljati za godinu, dvije

Zagreb: Ćorić i Tomašević podržali akciju #ZaZeleniSvakiDan
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/6
05.09.2021.
u 13:51

Što se tiče stabilizacije cijena na svjetskom tržištu, a što će se onda preliti i na Hrvatsku, ministar očekuje da će se to dogoditi u narednim mjesecima

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić poručio je u nedjelju da ove godine neće biti smanjenja poreza na dodanu vrijednost (PDV) na hranu, s obzirom da se tek stabiliziramo nakon krize 2020. godine.

"Što se tiče smanjenja poreza na dodanu vrijednost, ova godina nikako nije ta s obzirom na činjenicu da se upravo stabiliziramo nakon krize 2020. godine i o takvim potezima treba razmišljati u okviru srednjoročne perspektive, dakle, za godinu, dvije dana", rekao je Ćorić novinarima na Trgu bana Jelačića gdje je sudjelovao u akciji Ministarstva "#ZaZeleniSvakiDan".

Što se tiče stabilizacije cijena na svjetskom tržištu, a što će se onda preliti i na Hrvatsku, ministar očekuje da će se to dogoditi u narednim mjesecima.

05.09.2021., Zagreb - Ministarstvo gospodarstva i odrzivog razvoja provodi od travnja o.g. akciju #ZaZeleniSvakiDan kojom gradjanima zelimo pokazati kako promjenom svakodnevnih navika svi zajedno mozemo uciniti pozitivne korake u smanjenju stetnog utjecaja na klimu, okolis i prirodu. Akciju su obisli ministar Tomislav Corica, gradonacelnik Tomislav Tomasevic, predsjednik Udruzenja zagrebackih obrtnika Antun Trojnar. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

"Stabilizacija distributivnih lanaca je pretpostavka za stabilizaciju cijena kako hrane tako i građevinskog materijala koji je isto tako u proteklom razdoblju doživio značajno poskupljenje", istaknuo je Ćorić. 

Poručio je kako vjeruje da će 2022. godina, uz neke i mjere monetarne politike, donijeti stabilizaciju.   

Komentara 20

MO
montello
13:55 05.09.2021.

Ova vlada samo nabija pdv

Avatar TvojUjko
TvojUjko
14:03 05.09.2021.

Povecajte PDV, kakvo smanjivanje!!! Neka se reze kruh na tanke snjite da vidis kroz njih i imat ces jedan kruh 7 dana! Mlijeko pijte iz casica za rakiju i bit ce ga isgo za sedam dana!!

VI
Village
14:01 05.09.2021.

Poskupljenje hrane,goriva,režija i inflacija je zabranjena tema

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije