Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 196
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'to se ne bi trebalo događati'

Ćorić pitali o posjećivanju Klubu: To nije informacija koju želim podijeliti

Zagreb: Ministar Ćorić dao izjavu o popunjenju slobodnog kapaciteta LNG terminala na Krku
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
24.09.2020.
u 15:42

"Nisam siguran da se takve situacije mogu izbjeći i uz sigurnosnu provjeru", rekao je komentirajući aferu Janaf

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić rekao je u četvrtak kako nije siguran da se stvari koje se sada događaju oko Janafa ne bi događale da budući direktori državnih tvrtki prolaze sigurnosnu provjeru.

Upitan uoči sjednice Vlade trebaju li ljudi koji preuzimaju državne tvrtke prolaziti sigurnosne provjere, odgovorio je da kada god dođemo u situaciju u kojoj se vodi ovakav proces i postoji sumnja na kriminal onda svi moramo doći do zaključka da je odgovor "da".

"Međutim takve se stvari jednostavno ne bi trebale događati. Nisam siguran da se takve situacije mogu izbjeći i uz sigurnosnu provjeru. Tu smo gdje jesmo, naravno da ću podržati i sigurnosnu provjeru na svim onim razinama gdje se biraju osobe čije djelovanje utječe značajno na provedbu politike s jedne strane s druge strane na donošenje onih politika, a s treće na funkcioniranje poduzeća koje su u državnom vlasništvu", rekao je ministar.

VIDEO Uhićen šef Janafa, DORH za kriminal sumnjiči više ljudi

Dodao je da osoba postavljena na mjesto vd-a predsjednika Uprave Janafa ne može biti postavljena na neko duže vremensko razdoblje, dakle do izbora člana temeljem natječaja, odnosno svega nekoliko mjeseci.    

Na novinarsko pitanje hoće li tražiti neku internu kontrolu da se vidi koliko je Janaf radio sa firmom gospodina Peteka i koliki je obim tih poslova bio, istaknuo je da je već više manje poznato u javnosti koliki su to iznosi bili kao i da svaka pravna osoba u konačnici i novinari mogu zahtijevati te informacije od Janafa.

Ministar Ćorić ranije je potvrdio da je posjećivao Klub u Slovenskoj 9, a na pitanje je li i on na ulazu ostavljao mobitel rekao je: "To nije informacija koju želim podijeliti s javnošću". Klub, odnosno prostor u Zagrebu u vlasništvu je Dragana Kovačevića, osumnjičenog u aferi Janaf. 

Kovačević je razriješen s mjesta predsjednika Uprave Janafa, a nakon sjednice Vlade, Tomislav Ćorić izvijestio je da je Stjepan Adanić novi vršitelj te dužnosti. 

Komentara 5

BR
Branitelj2020
04:33 25.09.2020.

Potrebno je da USKOK počne istraživati bahatog ministra Čorića. Nemoguće je da taj HDZ-ov uhljeb nije znao što mu rade njegovi najbliži suradnici : Kovačević i državni tajnik.

SA
sanikol
15:52 24.09.2020.

U klubu je bio i Mesić koji je rekao da je u klubu bi i da klub ima oko 6 m2.Danas u štampi piše da klub ima cca 28 m2 i uz njega stan od 53 m2. Dakle opet laže kao i za "nestana" stotinjak tisuća dolara koji su mu nestali i ne zna gdje su. Može pogledati slijedeću web adresu i vidjeti gdje ih je stavio: nema adrese jer mi je Admin odmah zaprijetio

VA
vadis1
20:06 24.09.2020.

Mozda i Coric ima prste u pekmezu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije