Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSKUPLJENJE CIJENA

Ćorić i Ahmetović zaratili oko plina: 'Sigurna dobava plina? Da - za Vaše prijatelje Mađare'

Foto: Patrik Macek/Marko Lukunic/Goran Stanzl/PIXSELL
1/2
12.01.2022.
u 23:58

- Da, osjeti se i u Hrvatskoj, ali ćemo uvijek, za razliku od mnogih, imati sigurnu dobavu plina. Isključivo zahvaljujući LNG-u - poručio je ministar

Poskupljenje cijena plina i struje je neizbježno, ali Vlada će učiniti sve da umanji taj udar, potvrdio je večeras ministar gospodarstva Tomislav Ćorić. Na te nove izjave reagirala je ubrzo SDP-ova saborska zastupnica Mirela Ahmetović.

- Ništa, a? - poručila je Ahmetović na Twitteru, podsjetivši na Ćorićeve najave iz 2020. da bi moglo doći do pada cijena plina.

- Cijeli svijet je suočen s plinskom krizom i rastom cijena energenata. Da, osjeti se i u Hrvatskoj, ali ćemo uvijek, za razliku od mnogih, imati sigurnu dobavu plina. Isključivo zahvaljujući LNG-u. Kritičari su se predomislili, ali dežurna lupetala ne znaju kad je dosta. (tć) - uzvratio je Ćorić.

- Ministre, "dežurna lupetala" odjednom su postala predmet Vašeg interesa kad se ispostavilo da sam lupetala ispravno. Nasuprot Vama koji ste u večerašnjem Dnevniku izlupetali zdrav razum hrvatskih građana. A sigurna dobava plina? Da - za Vaše prijatelje Mađare - tvitala je ponovno Ahmetović.

Ključne riječi

Komentara 15

Avatar Barba
Barba
06:33 13.01.2022.

Drugarica Ahmetović rukama i nogama se borila protiv LNG na Krku.

DU
Deleted user
08:37 13.01.2022.

Koliko sam shvatio drugaricu Ahmetović ona je protiv toga da se plin kroz LNG distributivni sustav iporučuje i Mađarima. Zbilja mi nije jasno što ona želi. Isporučivati plin samo odabranim članicama EU?

ST
stefj
01:46 13.01.2022.

Zelene politike dolaze na naplatu. Špekulacije vezano uz to dižu cijene, a ne treba zaboraviti niti da će Njemačka imati monopol nad distribucijom Ruskog plina u EU, tako da treba osigurati i "isplativost"... Dolazi ono o čemu se pričalo; da bi zeleno bilo isplativo, energenti moraju poskupiti nekoliko puta. To čujete svaki dan od raznih "stručnjaka". Rekli bismo da politika samo sluša "struku", ništa drugo... Evo, pred 2 dana priča neki lik o isplativosti solarnih panela, kako je to sad 5-7 godina (nije, nego je negdje 10 godina), a da će s rastom cijena struje taj period biti i puno kraći. Bar je tu računica jednostavna - ako cijena struje ode 2 puta gore, onda se paneli isplate u pola manje vremena, što se još dodatno skrati u reklamama (umjesto realnih 5 na nekih 3)... No, ljudi zaboravljaju jedan interesantan detalj - kada se postavi dovoljno solarnih panela, onda će se na iste uvesti porez. Ne može država ne uzeti svoj danak, to su već napravili u Španjolskoj...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije