Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opasno svjedočenje

Cohen za opoziv Trumpa

Michael Cohen
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
28.02.2019.
u 17:55

Smiješno je da bilo tko vjeruje osuđenom lažovu poput Cohena, komentira Bijela kuća

Svjedočenje Michaela Cohena, bivšeg pravnika i „osobe za prljave poslove“ američkog predsjednika Donalda Trumpa, izazvalo je žestoke reakcije kako među demokratima tako i među Trumpovim republikancima.

Promijenio ploču

Demokrati se nadaju da bi bankovni izvod, koji je on priložio kao dokument, mogao Trumpa odvesti na optuženičku klupu, i to zbog grubog i namjernog kršenja zakona o financiranju predizborne kampanje. No republikanci tvrde da se Cohen okrenuo protiv svoga bivšeg šefa zato što nije dobio očekivanu poziciju u Bijeloj kući i zato da sam sebe spasi od trogodišnjeg robijanja koje mu je dosuđeno zato što je lagao pred Kongresom i to o istim stvarima o kojima je sada govorio dijametralno suprotno. Također naglašavaju kako je ovo pokušaj da demokrati okrenu američku javnost protiv predsjednika i tako stvore ozračje za pokretanje procesa opoziva.

– To je čovjek koji će uskoro u zatvor zato što je sam priznao da je lagao pred Kongresom. Smiješno je da bilo tko vjeruje pravomoćno osuđenom lažovu poput Cohena, a sasvim patetično što je on dobio još jednu priliku da širi svoje laži – kazala je glasnogovornica Bijele kuće Sarah Sanders.

Mnogi mediji smatraju da bi dio svjedočenja koji se tiče veza Trumpa i njegova predizbornog stožera s Rusijom, ali i Cohenove tvrdnje da je Trump znao da će WikiLeaks objaviti hakiranu elektroničku poštu Demokratske stranke Hillary Clinton, mogao dovesti do izuzetno ozbiljne političke situacije, vjerojatno najozbiljnije nakon afere Watergate. Neki dijelovi svjedočenja i neki dokumenti koje Cohen vjerojatno posjeduje, mogli bi biti i vrlo konkretna točka na i u istrazi koju o vezama s Rusijom i Kremljem protiv Trumpa vodi Robert Mueller. Istraga traje već gotovo dvije godine, a izvješće će uskoro biti objavljeno. I ono je uzburkalo političke duhove zato što ga prvo u ruke dobiva ministar pravosuđa William Barr, koji može odlučiti da će u javnost pustiti samo neke njegove dijelove. Barr je već najavio da neće objaviti ništa što bi moglo naškoditi predsjedniku i dovesti do njegova kaznenog progona.

I Muellera pred Kongres

No demokrati iz Zastupničkog doma Kongresa već su najavili da će ovaj Barrov manevar spriječiti subpoenom kojom će pozvati Muellera da svjedoči pred Kongresom.

Tomislav Krasnec o aferi Donalda Trumpa

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Floyd1
Floyd1
20:42 28.02.2019.

Khazari ne popustaju dok postoje.

JA
jadranskomore
19:14 01.03.2019.

Ovaj je Fasist i terorist i lazov treba ga strpat u onaj zloglasni zatvor u Arizoni i prepustit m 16 venezuelanskoj mafiji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije