Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nepravomoćno

Član Torcide nije kriv za transparent \"Srbe na vrbe\"

\'sudnica_Arhiva VL_Crn_25081\'
Arhiva VL
27.04.2012.
u 16:07

Sutkinja je ocijenila kako nema dokaza da je Vujčić postavio transparent te ga oslobodila odgovornosti za kazneno djelo širenja nacionalne mržnje

Antonio Vujčić (24), član Torcide, oslobođen je danas na ponovljenom suđenju na Općinskom sudu u Splitu odgovornosti za postavljanje transparenta "Srbe na vrbe, nikad zaboravit, nikad oprostit" koji je postavljen na nadvožnjak na Pujankama u srpnju 2010. godine, donosi Slobodna Dalmacija.

U prvom suđenju osuđen je na četiri mjeseca zatvora, no Županijski sud tu je presudu ukinuo. Sutkinja Marisa Matić ocijenila je kako nema dokaza da je Vujčić postavio transparent te ga oslobodila odgovornosti za kazneno djelo širenja nacionalne mržnje.

Tužiteljstvo je najavilo žalbu na ovakvu presudu.

Komentara 16

OB
-obrisani-
16:25 27.04.2012.

Nema dokaza!? Ako je tako svima od policije do odvjetništva koji su sudjelovali u nečasnoj radnji dati otkaz i zabraniti rad u bilo kakvoj državnoj službi.

DU
Deleted user
16:51 27.04.2012.

E, a koliko bi tek dobio zatvora da ih je tjerao na necasnu radnju poput pjevanja njima najgore pjesme, hrvatske himne.

MD
mara-danda
17:01 27.04.2012.

sprdnja kao i obicno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije