Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Granični spor

Član Predsjedništva BiH: Milanović daje vrlo zabrinjavajuće izjave

Nebojša Radmanović
Jurica Galoić/PIXSELL
21.08.2013.
u 15:43

– Ali, evo, ja kažem da se razgovara sa Predsjedništvom BiH o tim pitanjima – poručio je Radmanović Milanoviću.

Srpski član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović kazao je da neće glasati za ratifikaciju Sporazuma o granicama između BiH i Hrvatske, piše Klix.

Smatra da je sporazum Tuđman – Izetbegović štetan za BiH, ali i za Republiku Srpsku. – Ugovor o granici s Hrvatskom nije dobar za BiH, za Republiku Srpsku, i neću glasati za ratifikaciju tog ugovora dok je granica na rijeci Uni između BiH i Hrvatske – rekao je Radmanović te je dodao kako o međunarodnim ugovorima odlučuje Predsjedništvo BiH i da se nitko od ministara ne može miješati u ta pitanja.

"Čujemo vrlo zabrinjavajuće izjave od premijera Hrvatske"

– Svatko mora shvatiti da u ovoj zemlji samo Predsjedništvo ima pravo odlučivati o međunarodnim ugovorima i nitko drugi – naglasio je Radmanović. Odgovorio je i hrvatskom premijeru Zoranu Milanoviću koji je prije dva dana kazao da u BiH nemaju sugovornika za razgovor o tom sporazumu.

– U vezi s ugovorom o državnoj granici, čujemo vrlo zabrinjavajuće izjave od premijera Hrvatske, da u BiH ta zemlja nema sugovornika o granicama. Ali, evo, ja kažem da se razgovara s Predsjedništvom BiH o tim pitanjima – kazao je Radmanović i još jednom ponovio da ministri ne mogu odlučivati o tim pitanjima.

– Želimo dobre odnose sa Hrvatskom, ali i oni se moraju potruditi – kazao je Radmanović.

"S tim sporazumom rješava se tisuću kilometara granice"

Premijer Milanović prije dva dana je na HTV-u kazao da sporazum Tuđman – Izetbegović nije idealan, a i da se s njime rješava tisuću kilometara granice. – No, za ratifikaciju tog sporazuma treba nas dvoje, a možda i četvero i petero, kada vidimo tko je u BiH – kazao je Milanović.

– Nije ga Tuđman potpisao jer je bio stari čovjek koji je odlazio, nego je znao što radi. Ali nemamo s kime razgovarati – rekao je Milanović te dodao da bez ovog ili nekog novog sporazuma ostaje status quo.

>>Ministar iz BiH: Gradnja pelješkog mosta neće se dogoditi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije