Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROŠIRENA ISTRAGA

VIDEO Policija objavila snimku uhićenja carinika koji je pomagao narkobandi iz Metkovića

carinik
Foto: PU dubrovačko-neretvanska
1/7
09.02.2021.
u 17:56

Sumnja se da je prvookrivljeni u zajedničko djelovanje povezao i petookrivljenog 51-godišnjaka sa točno određenim zaduženjima i ulogama radi kontinuirane nabave najmanje 146 kilograma kokaina i njegovog krijumčarenja preko Luke Ploče te daljnje prodaje na području Hrvatske i Italije

Nakon što je prije desetak dana uhićena narkobanda iz Metkovića, a čiji su članovi bili i jedan bračni par, USKOK je proširio istragu na 51-godišnjaka zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja.

Sumnja se da je prvookrivljeni u zajedničko djelovanje povezao i petookrivljenog 51-godišnjaka sa točno određenim zaduženjima i ulogama radi kontinuirane nabave najmanje 146 kilograma kokaina i njegovog krijumčarenja preko Luke Ploče te daljnje prodaje na području Hrvatske i Italije.

U okviru podjele zaduženja, prvookrivljeni je sa za sada nepoznatim osobama dogovarao nabavu kokaina u cilju daljnje prodaje, dok je petookrivljenog carinskog službenika Carinske uprave područnog Carinskog ureda Split, Carinskog ureda Ploče zadužio da osigura siguran i neometan provoz kontejnera kroz Luku Ploče do dogovorenog odredišta.

O slučaju se oglasila o dubrovačka policija koja je objavila video uhićenja carinika. Objavili su kako je utvrđeno da je bez pregleda propuštao kontejnere u kojima se nalazio kokain. Carinik je uhićen jučer u popodnevnim satima.

 

– Po uputi i nalogu I. okr., nakon iskrcavanja s teretnih brodova kontejnera u kojima se s ostalom robom dopremao kokain , V. okr. je obavještavao I. okr. o kretanju kontejnera. Potom je I.okr. zajedno s II. okr. prebacivao kokain iz kontejnera u vozilo od II. okr., koji je drogu zatim odvozio do kuće u Metkoviću gdje ju je skrivao. Također je II. okr. po uputi I. okr. u najmanje šest navrata kokain predavao kupcima. Osim toga je II. okr. kokain predavao i IV. okr. koji je drogu u posebno prerađenom prostoru vozila prevozio do za sada nepoznatih krajnjih kupaca u Italiji.

Pritom je III. okr. putem mobilnog uređaja upute I. okr. prenosila II. okr. u cilju pravovremene i točne primopredaje dogovorene količine kokaina IV. okr i drugim kupcima. Nepripadnu imovinsku korist od najmanje 32.639.280,00 kuna je I. okr. podijelio među članovima udruženja proporcionalno njihovim ulogama. USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Splitu predložio određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika – priopćio je USKOK.

 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar southman
southman
19:12 09.02.2021.

Carinika smo našli. A policajca ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije