Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PAO BRAČNI PAR

Novi detalji policijske akcije u Metkoviću: Treći član bande cinkao ostale policiji

Foto: PU dubrovačko-neretvanska
1/5
30.01.2021.
u 08:42

Spomenuta banda, u kojoj je djelovao i jedan 50-godišnji Talijan, organizirala preprodaju 146 kilograma kokaina vrijednog preko sto milijuna kuna. Uspjeli su zaraditi 32 milijuna od ožujka prošle godine .

U srijedu je uhićena narkobanda iz Metkovića. Tada je uhićeno troje hrvatskih državljana - muškarci u dobi od 59 i 44 godine te žena od 55 godina kojima je interventna policija upala u kuće, stanove, skladišta, vozila.  

Kako doznaje Dalmacija Danas, 59-godišnjak i 55-godišnjakinja su Mato i Sanja J., bračni par. Policiji je detalje o njihovim kriminalnim aktivnostima otkrio član njihove bande (44). Naime, dokazi protiv njega bili su prilično jaki pa je tijekom ispitivanja istražiteljima priznao ono šti je znao. 

Spomenuta banda, u kojoj je djelovao i jedan 50-godišnji Talijan, organizirala preprodaju 146 kilograma kokaina vrijednog preko sto milijuna kuna. Uspjeli su zaraditi 32 milijuna od ožujka prošle godine .

Policijska akcija je krenula s Talijanom Andreom M. čijem je Mercedesu talijanskih registracija u lipnju prošle godine na području Ploča pronađeno je gotovo 25 kilograma kokaina vrhunske čistoće od gotovo 77 posto. Naime, pokazalo se da je Talijan bio četvrti član bande, a nije isključeno da je bilo još članova.

Nakon njegovog uhićenja krenule su tajne mjere nadzora. Policija je pratila bandu i njihove dogovore oko prodaje kokaina različitim kupcima na području Metkovića i Opuzena. Ranije spomenuti član bande koji je podijelio s policijom sve što je znao bio je zadužen za predaju droge, po uputama bračnog para. Kokain je stizao do Metkovića u brodskim kontejnerima iz Luke Ploče gdje ga je 44-godišnjak spremao do dolaska kupaca.

Talijan je ukupno kupio više od 40 kila droge

Jedan od njih bio je uhićeni Talijan koji je, prema istražiteljima, najmanje dva puta kupio kokain, ukupno preko 40 kilograma, kako bi ga dalje prodavao po Italiji.

Tijekom pretrage vile u Metkoviću koju su koristili supružnici nije pronađen nikakav inkriminirajući materijal. No iz USKOK-a smatraju kako imaju dovoljno dokaza u snimkama i priznanju 44-godišnjaka, pa je sudac odredio istražni zatvor bračnom paru. Za to je vrijeme 44-godišnjak pušten na slobodu te mu je izrečena samo mjera opreza- On se mora svaki tjedan javiti policiji u Metkoviću, navodi Dalmacija Danas,

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar southman
southman
09:45 30.01.2021.

Ništa to ne bi išlo bez kompanjona iz policije, možda i iz carine !

BU
Bubreg2020
08:54 30.01.2021.

Narko dileri naprave veliku štetu društvu pa mislim da ih treba i obilježiti. Recimo, za lokalno dilanje slovo D na obraz, za ponavljanje amputacija palčeva, većim ribama cap i ruku, pa drugu ruku, zatim noge. Suradnike suda kažnjavati zatvorom, a ne ih zvati "cinkeri", ovako ispada da je autor članka bio mušterija pa je daje pogrdno ime pokajniku, a o bossovima sve najbolje.

ER
ercegovac123
11:37 30.01.2021.

Slabo rodile mandarine ili ........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije