Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBORNE KRIŽALJKE

Čitava organizacija BUZ-a u Osječko-baranjskoj županiji prešla u HSU i podupire HDZ-ovu koaliciju

Zagreb: Konferencija za medije koalicije Umirovljenici zajedno
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/3
10.04.2024.
u 15:08

Potvrdio nam je to dosadašnji dopredsjednik BUZ-a, ujedno i predsjednik županijske organizacije, Valentino Fabing, koji vodstvo svoje, sada bivše stranke proziva za pokušaj obmane birača i razbijanja umirovljeničke scene u čemu, poručuje, ne želi sudjelovati.

Županijska organizacija stranke Blok umirovljenici zajedno je raspuštena, a njezini članovi prešli su u HSU, što znači da će na predstojećim parlamentarnim izborima poduprijeti HDZ-ovu koalicijsku listu. Potvrdio nam je to dosadašnji dopredsjednik BUZ-a, ujedno i predsjednik županijske organizacije, Valentino Fabing, koji vodstvo svoje, sada bivše stranke proziva za pokušaj obmane birača i razbijanja umirovljeničke scene u čemu, poručuje, ne želi sudjelovati.

Fabingu i ostatku BUZ-ove organizacije zasmetalo je što su, kako tvrde, predsjednik BUZ-a Milivoj Špika i predsjednik Stranke umirovljenika Lazar Grujić registrirali novu stranku pod imenom Platforma umirovljenici zajedno, iako je inicijalna ideja bila tek da na izbore iziđu u koaliciji zajedno s Demokratskom strankom umirovljenika. Ni o kakvom ujedinjenju u istu stranku, tvrdi Fabing, nije bilo govora, da bi Platforma odjednom osvanula u registru političkih stranaka pri Ministarstvu pravosuđa.

"Ta novoregistrirana stranka nema predsjednika, imaju dvije osobe ovlaštene za njezino zastupanje, tako da su sada na spisku četiri, umjesto tri stranke. Jasno je da je sve osmišljeno s cljem komadanja HSU-a, a onda i kompletne umirovljeničke scene, iako je cilj Platforme trebao biti okrupnjivanje. Radi se o obmani birača, u kojoj osobno ne želim sudjelovati, a ne želi to ni 300 članova stranačke organizacije iz za Osijeka i još 150 iz drugih gradova i općina s područja županije", rekao nam je Fabing. Dodao je još i kako je cilj osigurati da u Hrvatskoj postoji jedna prepoznatljiva umirovljenička stranka, koja će onda, participirajući u Saboru, ali još više na regionalnim i lokalnim razinama, u maksimalnoj mogućoj mjeri moći pomoći umirovljenicima.

BUZ je na županijskoj razini u Osječko-baranjskoj županiji u koaliciji s HSU-om, tako su nastupili i na lokalnim izborima prije tri godine, a Fabing uvjerava kako nezadovoljstva ima i u članstvu u 5. izbornoj jedinici, gdje su, kaže, na listi Platforme umirovljenici zajedno ljudi iz Siska, Petrinje ili Kutine, dok onih s istoka Hrvatske nema.

VEZANI ČLANCI:

Odlukom BUZ-ovaca o prelasku u redove HSU-a zadovoljni su, dakako, u HDZ-u, posebno kad se u obzir uzmu rezultati zadnjih anketa, po kojima BUZ u ovoj, 4. izbornoj jedinici ne prelazi prag, ali uživa potporu 4,3 posto birača. Potpredsjednik stranke i  koordinator za 4. izbornu jedinicu Ivan Anušić pritom govori kako je HDZ praktički sve zahtjeve BUZ-a stavio u svoj izborni program zbog čega, uvjeren je, i nema potrebe za posebnom umirovljeničkom platformom na ovim izborima. "Riječ je o suradnji koja je dobra za obje strane, pogotovo kad znamo da i dosadašnji koalicijski sporazum pokriva umirovljeničke zahtjeve, od 30-postotnog povećanja mirovina nadalje", kazao nam je Anušić.

FOTO 'Bio je kolovođa: Evo kako je Andrej Plenković izgledao kao dijete

Zagreb: Konferencija za medije koalicije Umirovljenici zajedno
1/16

Komentara 4

DA
darwil
16:51 10.04.2024.

Špika je opasan za umirovljenile kao što je Vukšić uništio Llaburiste a oba ljubitelji Bandića i fotelje

Avatar rubinet
rubinet
16:03 10.04.2024.

Na 100 umirovljenica/ka 1 stranka. Pa zašto se ne ujedinite? Bili bi značajna snaga . Ima vas milijun i dvjesto tisuća (1200.000)

BM
Balkanezerska-Muka
16:21 10.04.2024.

Čitava organizacija BUZ-a u Osječko-baranjskoj županiji zasada prešla u HSU i podupire HDZ-ovu koaliciju a na sljedečim izborima prelaze kod susjeda Naprednjaka i 100 posto podržavaju novog balkanskog vožda Vučića.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije