Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLEMIKA

Činjenice govore tko je 'u kolicima’

15.03.2007.
u 17:24

Direktor Glasa Koncila vlč. Nedjeljko Pintarić nevješto je pokušao obraniti kolegu dr. Ivana Šaška nakon mojeg osvrta o medijskoj blokadi kad je riječ o Hrvatskom katoličkom sveučilištu. Kao prvo, iz samog GK-a, ali i ne samo iz njega, tuže se na dr. Šaška zbog nedostatka informacija o HKS-u, o čemu se ne čuje samo u Zagrebu nego i u drugim (nad)biskupijskim središtima. Dakako, nitko to ne želi reći javno jer bi ga svašta moglo pogoditi, kao što su to već na svojoj koži osjetili neki koji nisu istomišljenici dr. Šaška, a u dobroj vjeri pokušavaju pomaknuti stvari s mrtve, ustajale točke.

Drugo, činjenice govore tko je zapravo u invalidskim kolicima. Vlč. Pintarić navodi da je prvi tekst o HKS-u i njegovu osnivanju u GK-u objavljen 5. studenoga 2006. godine. Samo je onda pitanje što je GK dotad radio, ako se na osnivanju HKS-a radilo prije toga skoro dvije godine, a kardinal Josip Bozanić dekret o osnivanju potpisao je još 3. lipnja prošle godine. A GK to objavljuje tek u studenome! Štoviše, u tom tekstu koristi nagovor dr. Šaška sa Svećeničkog tjedna Zagrebačke nadbiskupije koji je održan 23. listopada. Ali za GK ni jedne riječi. Suradnja bez premca. Ili to možda govori o stanju novinarstva u GK-u?

Bespredmetno je, međutim, s kaptolskim predstavnicima raspravljati argumentirano. Jer na svaku kritiku, čast iznimkama, reagiraju isključivo uvrijeđeno i nedodirljivo. Uvijek su svi drugi krivi, a nikad oni. To je, na žalost, ta Crkva koju oni predstavljaju i koja očito funkcionira samo ako stvara neprijatelje.

I koja je svrha, primjerice, predviđenog studija komunikologije na HKS-u ako u praksi od komunikacije nema ni riječi, ako nema dijaloga? Tko bi kome trebao predavati komunikologiju? Kojeg li apsurda!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije