Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lorencinova želja

Cilj je da 2020. budemo među 20 vodećih turističkih destinacija

Darko Lorencin (1)
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/8
25.03.2013.
u 15:03

Ministar turizma Darko Lorencin rekao je da je i glavni cilj ulazak Hrvatske, po konkurentnosti, među 20 vodećih turističkih destinacija u svijetu, dok ove godine želi od 2 do 3 posto veću zaradu od prošle godine.

Ministar turizma Darko Lorencin na konferenciji za medije je rekao da je i dalje glavni razvojni cilj ulazak Hrvatske, po konkurentnosti, među 20 vodećih turističkih destinacija u svijetu, dok ove godine želi od 2 do 3 posto veću zaradu od prošle godine.

– Kontinuirani rad na podizanju konkurentnosti hrvatskog turizma i hrvatskog turističkog proizvoda ostaje u fokusu rada Ministarstva turizma, pri čemu će ključnu ulogu imati implementacija Strategije razvoja hrvatskog turizma, odnosno provođenje mjera i aktivnosti zacrtanih Strategijom – rekao je ministar turizma Darko Lorencin na današnjoj konferenciji za medije.

U funkciju staviti državnu imovinu

Kao jedno od ključnih područja rada Ministarstva pod novim ministrom bit će nastavak "stvaranja povoljnih uvjeta za investicije", a Lorencin tvrdi da u tome važnu ulogu ima HBOR kao izvor povoljnih uvjeta financiranja projekata. Prioritet mu je i staviti u turističku funkciju državnu imovinu, a posebno se to odnosi na bivšu vojnu imovinu.

Njegovo će se ministarstvo usmjeriti i na povlačenje sredstava iz EU fondova s naglaskom na "smještaj i kreiranje novih proizvoda, zatim ljudskih resursa i upravljanja destinacijom". Ministar je rekao da će nadolazeća sezona biti "izazovna" zbog prošle godine koja je bila "izuzetno uspješna".

Kazao je da su najave bukinga za predsezonu i glavnu sezonu dobre i u skladu s očekivanjima.

Prezentaciju novog ministra turizma Darka Lorencina pogledajte OVDJE.

>>'Ne planiram nikoga smjenjivati, zatekao sam automobil koji vozi'

Komentara 9

SO
Somelier
15:35 25.03.2013.

Nek se suzdrži sa željama jer poslije ulaska u EU dolaze nam prijevremeni izbori.

CH
Charlemagne26
16:02 25.03.2013.

"Cilj je da 2020. budemo među 20 vodećih turističkih destinacija" Uvijek jedno te isto neobavezno blebetanje. Ovo je rekao vjerojatno jer mu je bilo lako zapamtiti. Kad bi turizam ovisio o tim klaunovima, mogli bi slobodno izvrsiti masovno samoubojstvo. Dajte jeftine kredite, eliminirajte crnu konkurenciju iznajmljivacima, kaznjavajte one koji zakidaju i maltretiraju goste i turizam ce se razvijati. Nasrecu, uprkos nepotrebnom ministarstvu turizma, jer nista od gornjeg nije u njihovog nadleznosti. Trose love po sajmovima, i sisu krv onima koji stvarno rade s gostima. Druga verzija Gospodarske komore. Niskoristi.... Hrvatskoj u najgorem slucaju treba jedna mala agencija s par pametnih ljudi koji ce koordinirati napore na poboljsanju uvjeta za turizam. Nista vise...

CR
crocro
15:11 25.03.2013.

Meni se niti malo ne sviđa kada bilo koji utjecajniji član vlade izjavljuje ciljeve za 5-6-7 ili više godina unaprijed. Svaka vlast, bez obzira koja, treba istaknuti što će ostvariti do kraja svoga mandata tako da mi građani znamo bolje usporediti od kuda su započeli na početku mandata i gdje su završili na kraju mandata. Ovako, obećavati na duge staze a niti se ne zna kako će proći na izborima, nije baš pametno. U slučaju da netko drugi dođe na vlast, oni to odmah mijenjaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije