Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
samo pet država bilježi niže cijene od nas

Cijene sira su na vrhuncu i očekuje se pad. No sada slijedi poskupljenje druge važne namirnice

25.02.2023.
u 21:15

Branko Bobetić, direktor Croatiastočara, kaže da je RH rijetka članica EU u kojoj su maloprodajne cijene unazad godinu i pol, kad su krenuli psihoza, poremećaji na tržištu i inflacija, u početku rasle brže od proizvođačkih. A krenule su i tri mjeseca prije nego u ostalim dijelovima EU.

Komentara 2

Avatar Bukva4
Bukva4
23:58 25.02.2023.

Poštovani i dragi ljudi, molim Vas odvojite 30 sekundi Vašeg vremena da pročitate ovaj tekst. Radi se o humanitarnoj akciji za djevojčicu Lavu. Lava Petrušić HR5024840083120778121 Opis plaćanja: za ratnicu Lavu Swift:RZBHHR2X Raiffeisen banka (Slobodno provjerite podatke.) Molim Vas, oprostimostimo si razlike i ujedinimo se za veći cilj! Za ratnicu Lavu - za Lavin prvi korak! "Lijek je tu i postoji! Nakon sastanaka i sastanaka sa svim nadležnim tijelima, odlučili smo samostalno prikupiti enormno velik iznos jer nam vrijeme curi i odmiče, a Lava postaje sve veća i veća." Dostupan je u našoj zemlji, ali Lava za njega nije kandidat. Njezini roditelji pokušavaju prikupiti više od dva milijuna eura kako bi lijek dobila u Americi. Djevojčici je lijek hitno potreban zato što se pojavila osteoporoza, skolioza, grčenje prstiju te bolest nije zaustavljena. "U teoriji Lava lijek može primiti i u kasnijoj dobi, ali u tom trenutku ne smije imati više od 13,5 kilograma. Nije presudna dob, koliko kilaža, a ona u ovom trenutku ima 12 kilograma", objasnila je majka. Prvi rok za prikupljanje novaca bio je 29. svibnja, ali je sada pomaknut na 12. travnja i zato njeni roditelji imaju sve manje vremena da skupe ogroman iznos. Djeca trebaju biti prioritet! Budimo mi primjer našoj djeci. Zaboravite Ukrofile, Amerikofile, Rusofile, radi se o djetetu. Živjela Lava, živjela Hrvatska, živjeli svi ljudi dobre volje ma gdje bili! Dragi Bog nas sve blagoslovio. Hvala Vam!

DU
Deleted user
14:53 26.02.2023.

Promatranje samo cijena nije nikakav pokazatelj. Usporedite te cijene sa prihodima odnosno plaćama građana. Pa će te vidjeti što to je. Cijene ovdjue iste ili više nego na tzv zapadu i to u istim trgovačkim lancima. Zašto je cijena ovdjevdje ista recimo kao u Austriji ili NJemačkoj, a plaća trgovca u istom dućanu ovdje nije pola plaće radnika u tzv Zapadnim zemljama. Da li postoji za to neko objašnjenje osim ekstra profita koji ti trgovci ovdje ostvaruju. O tome jasno nitko ne govori. Isto je u ugostiteljstvu. Cijena proizvoda za kupca ista ovdje i tamo, a tamo plaća radnika za isti posao duplo veća. Gdje je država ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije