Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Život uz provaliju

Ciglanu zatvorili, ali ostavili opasnu rupu duboku šest metara

ciglana
22.06.2010.
u 16:36

Djecu ne smijemo ostaviti ni sekunde bez nadzora jer bi u igri mogli upasti u rupu, kaže otac Denis koji se sa vinkovačkom tvrtkom tuži već šest godina

– Djecu ne smijemo ni sekundu ostaviti bez nadzora jer bi u igri mogli doći na rub i upasti u rupu! Osim toga, u podivljalom raslinju i ambroziji obitavaju lisice, a susjed je ubio tri zmije dužine od po metar i pol. Bio sam spreman ustupiti im i dio moga posjeda u dužini da urede kosinu pa ne bi bilo klizišta i opasnosti za djecu, ali ni na to nisu pristali – kaže Denis Travančić iz Starih Jankovaca, koji se već šest godina sudi s vinkovačkom tvrtkom Dilj koja u Tuđmanovoj ulici ima stari pogon za proizvodnju opeke. Pogon, koji je s radom prestao 2006., u udolini je nastaloj kopanjem gline i graniči s posjedom Travančića, a kamen-međaš točno je na rubu provalije duboke od tri do šest metara. Kako dodaje ljutiti otac, Općinski sud u Županji prije dvije godine presudio je u njegovu korist i Dilju naložio da je “dužan postaviti posebnu konstrukciju - potporni zid koji će otkloniti opasnost za stabilnost tužiteljevih nekretnina,  na način da se uklone opasnosti od odrona zemljišta kao i da se uklone opasnosti za ljude i djecu u roku od 15 dana”. Međutim, Dilj se žalio na presudu pa je drugostupanjski sud u Vukovaru presudio u njihovu korist. Njegovoj obitelji sad, navodi, ostaje žaliti se Vrhovnom sudu.

 

– Vinkovački Dilj je dugo negirao da je vlasnik pogona tvrdeći da je to Fond za privatizaciju pa, tobože nema ni obvezu urediti klizište. No, od Fonda smo dobili potvrdu da to nije istina, a znamo i susjeda kojemu su platili prije dvije godine da pokosi travu i raskrči raslinje – kaže Travančić, dodajući kako ima pripremljene stupove za ogradu, ali kada je počeo kopati rupu za stup, zemlja se počela odronjavati pa je stao s radovima. Zbog istog razloga ne može izgraditi ni garažu kraj kuće.

 

U Dilju nisu željeli komentirati ovaj slučaj, već su kratko poručili “neka sud odluči tko je u pravu, a tko nije”.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije