Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ciglana Šimec za imovinu dala 36,5 milijuna kuna

Za nekretnine i pokretnine, odnosno opremu ciglane, na četvrtoj se dražbi tražilo oko 41 milijun kuna, što je ponuditelju bila previsoka cijena
26. listopada 2010. u 16:20 0 komentara 384 prikaza
'01.07.2010., Cerje \\u0096 Ciglana u Cerju Tuznom. Photo: Ljiljana Risek/VLM'
Foto: 'Ljiljana Risek/VLM'

IGM Ciglana Cerje Tužno, nakon četvrte javne dražbe, napokon je prodana. Kupila ju je Ciglana Šimec iz Zagreba za 36,5 milijuna kuna, koja je bila i jedini ponuditelj. Za nekretnine i pokretnine, odnosno opremu ciglane, na četvrtoj se dražbi tražilo oko 41 milijun kuna.

- Početna cijena objavljena za četvrtu javnu dražbu, previsoka je.

Ne možemo ponuditi višu cijenu. Preuzimamo sve obveze prema ugovorima, za dobavu plina, struje, vode i slično te plaćanje poreza na promet nekretnina. Osim toga, u ponuđenu cijenu ulaze zatečene zalihe pripremljenih sirovina, poluproizvoda i repromaterijala na dan inventure i primopredaje - izjavio je na ročištu direktor Ciglane Šimec Dubravko Šimec.

Nakon što je iznesena ponuda, opunomoćenici razlučnih vjerovnika tražili su stanku kako bi se dogovorili s odgovornim osobama u svojim bankama o tome bi li prihvatili ponuđenu cijenu Ciglane Šimec. Nakon što su se savjetovali sa stručnjacima, prihvatili su sniženu cijenu.

Direktor Ciglane Šamec smatrao je i da je određen kratak rok za plaćanje prema kupoprodajnoj cijeni te je zatražio da rok za uplatu, i za pokretnine i za nekretnine, bude 60 dana od dana pravomoćnosti rješenja.

Taj su prijedlog prihvatili i opunomoćenici razlučnih vjerovnika i stečajni upravitelj.

U IGM Ciglani Cerje Tužno stečaj je, inače, otvoren lani u srpnju zbog insolventnosti i blokade računa od 18 milijuna kuna. Svih pedesetero radnika tada je dobilo otkaz. Račun Ciglane bio je u blokadi zbog kratkoročnih potraživanja banaka ukupno petnaestak milijuna kuna te distributera plina, koji je potraživao 2,5 milijuna kuna. Dug je dobavljačima bio oko 13 milijuna kuna.

Ciglana je do posljednje dražbe bila u zakupu, proizvodi se normalno, radnici su se vratili na posao i dobivaju plaće. Svi zaposlenici Ciglane u stečaju, inače, dobili su zaostale plaće, otpremnine i druga potraživanja. Za imovinu se, inače, u početku tražilo otprilike 68,5 milijuna kuna.

KRANJČAROV BRAT EKSKLUZIVNO
Otkrivamo gdje je Cico proveo zadnja tri mjeseca života, brat Damir opisao posljednje dane
A1 Hrvatska
ČINE PRAVU STVAR
Oni su dokaz da je Solidarno naše Novo Normalno
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.