Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednica ESB-a

Christine Lagarde: Pomno pratimo razvoj događaja na tržištu i spremni smo reagirati

ECB President Lagarde attends a news conference following the ECB's monetary policy meeting in Frankfurt
Foto: Heiko Becker/REUTERS
1/3
20.03.2023.
u 15:36

Odgovarajući na pitanja zastupnika Europskog parlamenta, Christine Lagarde rekla je da postoje razni alati za suočavanje s mogućim znakovima financijske nestabilnosti, izazvane krizom pojedinih banaka

Predsjednica Europske središnje banke Christine Lagarde upravo govori pred nadležnim Odborom za ekonomska i monetarna pitanja Europskog parlamenta. Započela je komentarom rješenja koje su švicarske monetarne i političke vlasti pronašle za krizu sistemski važne globalne banke Credit Suisse, prodane konkurentskoj švicarskoj banci UBS. 

- Pozdravljam brzu akciju koju su poduzele švicarske vlasti, koja je bila ključna za ponovno uspostavljanje urednih uvjeta na tržištu. Pomno pratimo razvoj događaja na tržištu i spremni smo reagirati, prema potrebi, s ciljem očuvanja stabilnosti cijena i financijske stabilnosti u euro zoni. Ako to bude potrebno - rekla je Lagarde. 

Odgovarajući na pitanja zastupnika Europskog parlamenta, predsjednica ECB-a rekla je da postoje razni alati za suočavanje s mogućim znakovima financijske nestabilnosti, izazvane krizom pojedinih banaka. 

- Ti će alati biti iskorišteni ako bude potrebno - poručila je Lagarde. 

VIDEO Propala je moćna američka banka: 'I neki hrvatski start-upovi imali tamo depozite?'

Komentara 2

DU
Deleted user
19:28 20.03.2023.

Ratna ekonomija zo hoče reči pored pitke vode bit če mo žedni

WT
WTF!
16:19 20.03.2023.

Jel to ona kaj bila šefica Međunarodnog monetarnog fonda, pa je francuski sud 2016.proglasio krivom za nemar,ali propustio izreći kaznu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije