Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČUVENI FILOZOF

Chomsky: Izrael se ponaša kao SSSR u doba Staljina

Noam Chomsky sa svojom kćerkom AVi u Amanu
REUTERS
17.05.2010.
u 17:39

Žestokom kritičaru izraelske okupacije palestinskih teritorija nije dopušten ulazak u Izrael. Sam Chomsky navodi da je to zato što je odlučio održati predavanje samo na palestinskom sveučilištu.

Čuveni lingvist i filozof, poznat kao oštar kritičar izraelske politike, američki Židov Noam Chomsky, kojemu je u nedjelju zabranjen ulazak u Izrael, izjavio je da je takva odluka posljedica činjenice što je namjeravao održati predavanje samo na palestinskom, a ne i na izraelskom sveučilištu. 

- Teško mi se sjetiti sličnog slučaja u kome je ulazak nekoj osobi zabranjen zato što ne predaje u Tel Avivu. Možda samo u staljinističkom režimu - rekao je Chomsky u telefonskom razgovoru iz Amana za izraelski list Haaretz.

Chomsky (81) je pokušao ući u Izrael iz Jordana u namjeri da održi predavanja na Sveučilištu Bir Zeit kraj Ramallaha na Zapadnoj obali, posjeti Hebron i sastane se s palestinskim premijerom Salamom Fayadom. Palestinski zastupnik Mustafa Barghouti, koji je trebao biti domaćin profesoru, izjavio je Reutersu da je odluka Izraela "fašistička akcija koja graniči s potiskivanjem slobode izražavanja".

Glasnogovornica izraelskog ministarstva unutarnjih poslova Sabina Hadad izjavila je kako još uvijek pokušavaju razjasniti stvari s vojskom, nagovijestivši mogućnost da se Chomskom ipak dopusti ulazak.

Chomsky je i ranije često govorio protiv izraelske okupacije palestinskih teritorija.

Ključne riječi

Komentara 89

Avatar trunchbull
trunchbull
11:39 26.05.2010.

Večernji list Ja predlažem da ne bi bilo svađa između proizraelskih i antiizraelskih forumaša da sutra ili prekosutra dadete dnevnu anketu na pitanje \"Podržavate li izraelsku vanjsku politiku?\" Pa ćemo vidjeti postotak, a ja ću vam na tome biti zahvalan. Ako to ne možete, onda dnevnu anketu \"Podržavate li iranski nuklearni program?\" Vidjet ćemo postotak i razriješiti dvojbe za sva vremena. Ja vjerujem da će moju inicijativu podržati i istomišljenici i oponenti. Tko se slaže sa mnom?

IR
ironyx
02:11 18.05.2010.

e moj asterixe get a life!

PO
Povratnik
06:52 25.05.2010.

Imadoh čast pročitati par knjiga velikog Naoma Chomskog. Predivno je naći čovjeka koji ima hrabrosti uspoređivati Staljinov sustav koji je pobio 20.000.000 što svojih što tuđih ljudi, što ratom, što glađu, što mučenjem, što robovlasništvom sa Izreaelom, koji je valdaa isto tako pobio srazmjeran broj ljudi na iste načine. (neka mi ne zamjere nepoznavanje točnog broja Staljinovih žrtava. Predivno je naći čovjeka koji za Miloševića kaže da je \"bad guy\", a u svakoj pori njegovih dijela zapravo pokazuje istinu - a to je da su genocidni Hrvati potpomognuti robovlasničkom USA i fašističkom Nemačkom pobili valda srpsku nejač u njihovim kolevkama. Predivno je naći čovjeka koji bi, da ima priliku, vjerojatno bio jedan od glavnih teoretičara staljinizma, i koji bi svojim nakaradnim lingvističkim manipulacijama izjednačavao četničko klanje u Srebrenici i otpor hrvatskih branitelja u Vukovaru. Amen

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije