Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Chavez zaprijetio da će nacionalizirati privatne banke

chavez
AFP
VL
Autor
Hrvoje Dečak
01.12.2009.
u 08:06

Chavez je u svom nedjeljnom nastupu na televiziji ukazao da cilj banaka nije da učine bogatim malu grupu ljudi, već da pomognu u razvoju zemlje, između ostalog i putem odobravanja stambenih kredita.

Predsjednik Venezuele Hugo Chavez zaprijetio je da bi mogao nacionalizirati privatne banke u toj zemlji zbog njihova odbijanja da posuđuju siromašnima i zbog nedovoljne pomoći u razvoju Venezuele.
Chavez je u svom nedjeljnom nastupu na televiziji upozorio da cilj banaka nije da učine bogatim malu skupinu ljudi, nego da pomognu u razvoju zemlje, između ostalog i putem odobravanja stambenih kredita. On je, obraćajući se "svim privatnim bankama u zemlji", retorički upitao: "Želite da nacionaliziram banke? Nema problema, jer banke ne žele odobravati kredite siromašnima, a to je glavni cilj postojanja banaka".

Ključne riječi

Komentara 10

Avatar punkufer
punkufer
10:25 01.12.2009.

Banke i osiguravajuća društva su najveći lopovi i gulikože na svijetu. Chavez ima pravo, pogotovo kada se radi o stranim bankama.

RA
ramirna
11:59 01.12.2009.

pardon kopitom

Avatar trunchbull
trunchbull
08:25 01.12.2009.

Chavez ne da Yenkijima blizu i točka!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije