Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zanimaju ih detalji

Četnike na povratku iz Ukrajine dočekali operativci BIA-e

četnici
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/9
06.09.2014.
u 11:02

Vesti doznaju kako su tijekom borbi u Ukrajini četničkim dobrovoljcima uništene putovnice

Skupina dragovoljaca Četničkog pokreta koja je ratovala na strani proruskih pobunjeničkih snaga u Ukrajini, vratila se u noći između četvrtka i petka u Srbiju, a u beogradskoj zračnoj luci Nikola Tesla dočekali su ih operativci BIA-e, srpske sigurnosne agencije, javljaju mediji u Srbiji. Operativce BIA-e zanimali su detalji njihovog boravka u Novorusiji, kako nazivaju područje oko Donjecka i Luganska koje su se pobunile protiv Kijeva.

- Petorica naših članova sletjela su u zračnu luku i odmah su ih saslušali pripadnici BIA. Razgovor je trajao oko pet sati, do gotovo 4 ujutro, a nakon toga su pušteni svojim kućama. Zanimalo ih je jesmo li tamo išli za novac, kako smo otputovali i tko je to organizirao. Neke od fotografija na mobitelima su nam obrisali. Pretpostavljam da nas netko hoće povezati s ruskim financijerima, ali mi smo tamo otišli svojim sredstvima - rekli su za beogradske Vesti u Četničkom pokretu.

Vesti doznaju kako su tijekom borbi u Ukrajini četničkim dobrovoljcima uništene putovnice, pa su se obratili veleposlanstvu Srbije da im se izdaju novi i tako je BIA doznala imena dragovoljaca iz Srbije među proruskim pobunjenicima.

- Vođa pokreta Bratislav Braca Živković je još u Rusiji, jer mora nazočiti sastancima četnika i kozaka o narednim koracima, jer smo dio Pravoslavnog bratstva - dodaju u Četničkom pokretu. Vesti donose informaciju, iako ne otkrivaju izvor, kako su dvojica Albanaca i jedan Hrvat koji su se borili na strani ukrajinskih snaga, nestali. Njih su prije dva tjedna zarobile snage Novorusije i njihova sudbina je za sada neizvjesna, a nepoznato je i gdje ih zarobljene drže i jesu li uopće još živi.

>>Pogledajte kako četnici pomažu u 'mirovnoj misiji' na Krimu

>>Arkanovac Saša: Došao sam čuvati mir

Komentara 89

BF
brkonja fra brkati
11:19 06.09.2014.

Čuli četnici da tamo dijele besplatnu cugu pa nahrlili na opijanje.

BU
bubili01
11:51 06.09.2014.

Jesu li to oni isti sta su silovali i palili hrv '90-ih...cuj ti to cetnicki pokret ma zamisli, i onda ti radi na pomirbi. Koja smo mi jadna drzava na celu s nesposobnom vlascu

GO
gOOgLer
11:38 06.09.2014.

Srpski novinarski isprdak čija je poanta da Hrvat i Albanac ratuju protiv braće Rusa i Srba.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije