Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otoci

Četiri pacijenta među kojima je i jednogodišnja beba spašeni uz pomoć helikoptera

helikopter
Foto: ilustracija
14.10.2014.
u 11:15

Posada transportnog helikopter Squadron u petak 10. listopada spasila je jednogodišnju bebu u pratnji majke s Korčule do KBC-a Split

Četiri pacijenta spašena su zbog hitre akcije posade Eskadrile višenamjenskih helikoptera (EVH) 91. zrakoplovne baze i Eskadrile transportnih helikoptera (ETH) 93. zrakoplovne baze HRZ i  PZO-a ovog su vikenda. Posada transportnog helikopter Squadron u petak 10. listopada spasila je jednogodišnju bebu u pratnji majke s Korčule do KBC-a Split.

U subotu su u KBC Rijeka prevezeni hrvatski i njemački državljani iz Lošinja. Akcija je započela u jutarnjim satima, kada je posada EVH poletjela iz vojnog objekta Lučko do Lošinja i preuzela pacijente te ih  je prevezla u KBC Rijeka. 

Pacijenta kojeg je ugrizao poskok na Hvaru spasile su posade u subotu, 11. listopada. U prijepodnevnim satima posada je poletjela za heliodrom Stari Grad na Hvaru te je prevezla pacijenta s otoka Hvara do KBC Split.

To je bio drugi ovogodišnji slučaj u kojima su pacijenti nakon ugriza zmije prevezeni vojnim helikopterom. Zahvaljujući brzoj intervenciji letačkih posada 93. zrakoplovne baze i stalnog medicinskog tima Zavoda za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije, u kolovozu je spašen dječak kojeg je također na Hvaru ugrizao poskok.

Druga akcija hitnog medicinskog zbrinjavanja odvijala se u nedjelju, 12. listopada kada je s Pelješca prevezena jedna pacijentica.

>> Slovenac pao s bicikla i teško se ozlijedio, helikopterom prevezen sa Šolte

Komentara 1

OS
osica
11:41 14.10.2014.

ma svaka im čast i čestitke. rade najhumaniju, najljepšu, najbolju stvar na ovome svijetu - spašavaju ljudske živote. Ni vrijeme, ni mala plaća, ni sijaset drugih normalnih ljudskih problema ih u tome ne spriječava. Budite uvijek tu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije