Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMIUM ANALIZA

Čemu nas je naučio slučaj H-altera i Buljan Flander: 'Cenzura dokazano ubija demokraciju'

Pixabay/Pixsell
07.10.2021.
u 13:57

Sudska zabrana portalu H-alter da objavi članak o radu zagrebačke Poliklinike za zaštitu djece i mladih, čak one još nenapisane, opasan je presedan ne samo za medije nego i za cjelokupno hrvatsko društvo.

Komentara 10

ZE
zemljajeravna
14:39 07.10.2021.

Dnovinarima ne vjerujem nista, pogotovo u ovakvim slucajevima organizirane medijske hajke na jednu osobu. Sto god vi pisali, postizete upravo suprotan efekt.

Avatar razbojnik404
razbojnik404
14:23 07.10.2021.

Tako je! Cenzura doslovno ubija demokraciju. To vrijedi za cenzuru nad novinarima ali i onu cenzuru koja se vrši od novina prema onima koji ne misle kao i te novine. Nema "dobre" i "loše" cenzure nego je cenzura rak ranaa svakog društva. Ma tko god i pod kojim izgovorom je provodio!

EL
elcroata283
14:31 07.10.2021.

Dr. Buljan Flander je navodno u nekoliko prilika napisala demant na lazi iznesene u H-Aletru, ali ovi su to odbili objaviti. Pa koji je onda ona imala izbor nego da ih tuzi. Sloboda medija ne znaci da svatko moze pisati lazi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije