Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Radimir Čačić:

Čačić: Samo kreten može reći da smo mi krivi za pad konkurentnosti

radimir čačić (1)
Robert Anić/PIXSELL
06.09.2012.
u 11:45

Ministar financija Slavko Linić još jednom je izrazio razočaranje upravom Ine i njenom razinom investicija

Nakon sjednice Vlade potpredsjednika Vlade Radimira Čačića pitali smo je li zadovoljan investicijskim planom Ine i ignorira li Ina, odnosno MOL, Vladine zahtjeve?

– Ne bih rekao da nas ignoriraju, digli su ovogodišnji plan investicija za 50 posto u odnosu na lanjski, a bit ću zadovoljan ako realiziraju 80 posto od onoga što su planirali, kazao je Čačić. Ministar financija Slavko Linić još jednom je izrazio razočaranje upravom Ine i njezinom razinom investicija.

– A što mislite, kako su reagirali predsjednici uprave javnih poduzeća kad smo od nih tražili pojačane investicijske planove? Prebacivali su odgovornost na druge, za sve su im bile krive ptice selice i šišmiši. Uprava Ine nema nikakvih opravdanja, očekujem da će obnoviti rafinerije, ulagati u plinska polja i sve ono što smo od njih zatražili – rekao je Linić i dodao da se varaju svi koji misle da Vlada ne može ništa samo zato što MOL ima više dionica od države.

>>Milanović Slavoniji: Ako te zaboravim, neka mi se osuši ruka

– Moć Vlade je ogromna. Oni (MOL) ovise o našim odlukama o koncesijama, ocjenama koncesija, o inspekcijskim službama.... rekao je Linić i zapravo zaprijetio Mađarima.

Vezano uz problem Spaladium arene Čačić je kazao kako su predstavnici grada Splita i ostali zainteresirani već bili kod njih u Vladi i u Vladi su im rekli da će im maksimalno izaći u susret, međutim, oni od tada nisu napravili baš ništa.

– Dok oni ne naprave sve što trebaju, Vlada im ne može pomoći – istaknuo je Čačić. Osjetio je potrebu da komentira, kako je rekao, izjave nekih televizija i novina koje uporno tvrde da je ova Vlada odgovorna za pad konkurentnosti u Hrvatskoj.

– O. K., evo, mi smo krivi za pad konkurentnosti za 2011. godinu – rekao je sarkastično Čačić i dodao kako "netko mora biti stvarno potpuni kreten da tako nešto napiše". 

Komentara 142

Avatar ukurtapash
ukurtapash
12:03 06.09.2012.

"– Ok, evo, mi smo krivi za pad konkurentnosti za 2011. godinu" ne radimire ti si kriv za smrt dvoje ljudi. lol.

DZ
dzukaficuka
12:07 06.09.2012.

Ne Lapimire Cistacica je kriva za 2011godinu.Da te podsijezimo ko nam je 37 milijardi eura od 2000 do 2003 bravo Cacicu bas VI nije Tudman i nije Sanader

Avatar ukurtapash
ukurtapash
12:02 06.09.2012.

politicki salto mortale druga slavka linica: "Prebacivali su odgovornost na druge, za sve su im bile krive ptice selice i šišmiši." rugala se sova sjenici...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije