Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
opet u nevoljama

Čačić proglašen krivim i kažnjen za havariju pokraj Šolte

radimir čačić (1)
Željko Lukunić/PIXSELL
22.09.2011.
u 15:43

Voditelj prekršajnog postupka Lučke kapetanije Split 7. rujna 2011. proglasio ga je krivim jer se u svojstvu zapovjednika nije na vrijeme presidrio.

Radimir Čačić proglašen je krivim za havariju svoje jahte Skitnica 28. srpnja ove godine oko 3 sata u uvali Nečujam pokraj Šolte. Voditelj prekršajnog postupka Lučke kapetanije Split 7. rujna 2011. proglasio ga je krivim jer se u svojstvu zapovjednika nije na vrijeme presidrio. Zbog promjene smjera vjetra sidro je popustilo i zanijelo jahtu na stijene koje su probile pramčani dio.

Drugi prekršaj koji se navodi u nalogu je da Radimir Čačić nije imao koncesijsko odobrenje za obavljanje djelatnosti na pomorskom dobru, iako je jahta upisana u Upisnik jahti za gospodarsku namjenu.

Kao treći prekršaj navodi se da Radimir Čačić, kao osoba koja obavlja gospodarsku djelatnost na moru, nije prijavio popis posade i putnika Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture do isplovljenja jahte iako su na jahti u vrijeme nesreće bile četiri osobe.

Kako su nas izvijestili iz ministarstva, na temelju ovih prekršaja Radimiru Čačiću izrečena je novčana kazna u iznosu od 7000 kuna.

Ključne riječi

Komentara 100

MI
mica1111
17:23 22.09.2011.

...ja te ljude ne razumijem...imaju toliko love,i sad zbog malo PDV-a se zah***aju umjesto da kupe istu na sebe i riješe se administracije...

DE
denderi
18:23 22.09.2011.

sva sreća da ne vozi avion...

Avatar mrtvu majku komunističkuu usta
mrtvu majku komunističkuu usta
20:41 22.09.2011.

jadan čovjek,uzelo mu cijelu plaću.pa od čeg će sada živit do prvog ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije