Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Bunjac: Trgovalo se k'o na placu! Bačić: Najprije očistite svoje dvorište

Bunjac je rekao da je Plenković "prepotentnim i teatralnim izbacivanjem Mosta iz Vlade otvorio Pandorinu kutiju"
11. prosinca 2018. u 15:26 32 komentara 2365 prikaza
Branimir Bunjac
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Saborski zastupnik Živog zida Branimir Bunjac danas se žestoko obrušio na instituciju Hrvatskog sabora koji je, tvrdi, postao činovnički ured u kojem se slijepo potvrđuju sve odluke Vlade, HDZ je prozivao zbog političke trgovine, a glavnim je krivcem imenovao premijera Andreja Plenkovića, na što je HDZ-ov Branko Bačić Živom zidu uzvratio da "očiste najprije svoje dvorište koje je puno prljavštine".

Ivan Pernar HRVATSKA KONSTANTA VIDEO Cirkus u Saboru: Uvrede, seksizam, fizički obračuni...

Već dulje vrijeme po anketama možemo čitati da je Sabor najgore ocijenjena institucija u Hrvatskoj, a prema mišljenju većine građana sveden je na razinu činovničkog ureda u kojem se slijepo potvrđuju sve odluke Vlade, kako bi stranački poslušnici nezasluženo dobili visoke plaće i privilegije o kojima prosječni građanin može samo sanjati, poručio je Bunjac u stanci za slobodni govor.

Pogledajte akciju Živog zida na Trgu žrtava fašizma:

Branimir Bunjac
1 / 8
Sadili magnolije - policija legitimirala članove Živog zida

Krivcem za takvo stanje imenovao je Andreja Plenkovića koji je u travnju 2017. "prepotentnim i teatralnim izbacivanjem Mosta iz Vlade otvorio Pandorinu kutiju trgovine utjecajem, kupovine zastupnika, otvorene prijevare i zlouporabe institucija, prije svega pravosudnih tijela".

"Dogodila se trgovina zastupnicima k'o na placu i mesnici, pa se nekad pitalo 'koliko košta kila mozga', a danas se pita 'koliko košta jedna ruka'", ustvrdio je Bunjac.

Sabor Sjednica naglo prekinuta VIDEO Oporba okružila govornicu: 'Neka nas sve straža nosi!'

Istovremeno se odvijao proces gušenja parlamentarizma i same demokracije u Saboru, kaže Bunjac jer je Plenković naredio Predsjedništvu Sabora da napravi novi Poslovnik kojim su ukinute na samo stanke već i replike, a rasprave su postale sterilne i svedene na monologe.

Bačić: Prvi je o trgovini govorio Runtić koji je iz Živog zida prešao u Most

Sve se, tvrdi, svodi na glasovanje po šalabahteru. Oporbu se tretira kao smetnju prema kojoj treba pokazati neuvažavanje i prezir. U dvije i pol godine nije prihvaćen niti jedan njihov amandman, zamjerao je Bunjac.

Osim toga, oporbene zastupnike se prekomjerno kažnjava, a iz redova vladajuće većine upućuju im se uvrede tipa "panjevi", "budale", "primitivci" i "čobani".

Oporba o prekidu sjednice Sabora "okupiranje" saborske govornice Udružena oporba: Nismo upotrijebili silu, nego smo pružali otpor nasilju

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić podsjetio ga je da ocjena o radu Sabora nije rezultat rada Vlade već prvenstveno ocjena o radu saborskih zastupnika koji često, kada je dio oporbe u pitanju, primitivno vrijeđaju kolege, a od Sabora pokušavaju napraviti debatni klub.

"Kada je riječ o političkoj trgovini, prvi zastupnik koji je govorio o trgovini u Saboru je Hrvoje Runtić, koji je napustio Živi zid i prešao u Most, te javno optužio Živi zid da ga je pokušao podmititi kako ne bi objavio "žute kuverte koje su šetale u izbornoj noći i izbornoj kampanji, bez adresiranih donatora", rekao je Bačić.

Što se tiče saborskog Poslovnika, Bačić ga je upozorio da je usvojen velikim dijelom i glasovima oporbe.

"Najprije očistite svoje dvorište, puno je prljavštine ispred vrata Živog zida koju pokušavate sakriti tako da pljujete po kome se sjetite i kad god se sjetite", poručio je Bačić Živom zidu i Bunjcu.

Pogledajte video kaosa u Saboru:

Masoni
U HRVATSKOJ VIŠE OD 10 LOŽA
Bandić zatajio prijam za masone: Ugostio tri masonske lože s područja bivše Jugoslavije
Kupovina
KVIZ
Otkrij svoj shopping personality
  • Laufer:

    Otvorio je Pandorinu kutiju da diletanti odgmižu u zavičajni klub. Baš mu zamjeram.

  • Deleted user:

    Sabor je glasačka mašina Vlade i ništa više, bude tu veličina ali i cirkusanata koji malo razbiju sramnu monotoniju. Nije to od danas već prvog dana demonkracije

  • damar:

    ....kilo mozga dvi marke! + ko je jamijo jamijo! + stoka sitnog zuba! = imamo hrvatsku!!!