Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zanimljivo u Saboru

Bulj vikao: Ne damo Cetinu! Pernar pitao: Di su pare?

Miro Bulj
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/4
15.09.2017.
u 18:26

"Stanovništvo Cetinske krajine ni pod koju cijenu neće dopustiti gradnju tog objekta na jezeru Perući", poručio je Bulj.

Saborski zastupnik Mosta Miro Bulj prozvao je u Saboru vladajuće zbog projekta gradnje plinske termoelektrane na Perući jer smatra da će to uništiti život u Cetinskoj krajini, te je ustvrdio da je ministrica vanjskih poslova u sukobu interesa zbog povezanosti njezina muža s tim projektom.

"Stanovništvo Cetinske krajine ni pod koju cijenu neće dopustiti gradnju tog objekta na jezeru Perući", poručio je Bulj nakon stanke koju je zatražio u ime Kluba zastupnika Mosta noseći bijelu majicu s natpisom "Ne daj se Cetino". Upozorio je pritom na onečišćenja zbog izgradnje te termoelektrane.

"Pogodio sam u metu"

"Reakcija Dalić je pokazatelj da sam pogodio u metu. 17.000 ljudi iz Cetinske krajine poslali su peticiju premijeru, no on im nije odgovorio. Hoćemo li zbog ljudskih gluposti u Cetinsku krajinu dovesti ovakav projekt, odakle se s Cetine napaja pola milijuna ljudi. Hoćemo li nakon pljačke Cetinskoga kraja dovoditi investitore koji će dobivati subvencije za plin koji će narod plaćati?" upitao je Bulj.

Miro Bulj
1/14

Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić tijekom aktualnog prijepodneva emotivno je reagirala na Buljevu usporedbu plana izgradnje plinske termoelektrane na Perući sa srpskom agresijom na Cetinski kraj i ocjenu da je to "nasrtaj nimalo gori od onoga Ratka Mladića". Ustvrdila je da je Bulj saborsku govornicu iskoristio za "zbunjivanje naroda" i manipulacije činjenicama o izgradnji plinske termoelektrane na Perući.  

"Peruću vam ne damo. Dolaze dani kad je Ratko Mladić napao branu, a hrvatski branitelji su je oslobodili. Nećemo dopustiti da nam sada harače Cetinsku krajinu", rekao je Bulj. Također je prozvao ministricu vanjskih poslova i potpredsjednicu Vlade Mariju Pejčinović Burić zbog sukoba interesa. "Ovdje se radi o sukobu interesa zbog supruga ministrice vanjskih poslova. Njezin suprug je vlasnik ovog projekta i šalje pisma vlasnicima zemljišta - ako ne prodaju zemlju - da će im je izuzeti", ustvrdio je Bulj. Uzviknuvši "Ne damo Cetinu", poručio je da je za to spreman "primiti i metak".

"Di su pare?"

Ivan Šipić (Klub HDZ-a ) rekao je da je studija utjecaja na okoliš temeljeni dokument koji će definirati razvoj tog projekta. Istaknuo je da je 10 do 15 institucija uključeno u konačnu procjenu te kako vjeruje da Vlada neće donijeti odluku koja će ići na štetu građana Cetinskoga kraja. "Ne sumnjam u struku i znanstveni pristup i volju i želju naroda, i ne vjerujem da će Vlada potpisati bilo koji dokument koji bi išao protiv života svog naroda", istaknuo je. Mostov zastupnik Nikola Grmoja odgovorio mu je da obmanjuje javnost jer taj projekt, ustvrdio je, ima punu potporu Vlade, Ministarstva vanjskih poslova i ministrice gospodarstva Martine Dalić.

Zastupnik Živog zida Ivan Pernar tražio je pak stanku kako bi pitao kada će Robert Ježić vratiti pet milijuna eura mita koje je dobio od Ive Sanadera. "Di su pare, di je lova i kada to misli vratiti?" upitao je noseći majicu s natpisom "HDZ lopovi. Lopine!" te je ustvrdio kako je to samo jedan od primjera nefunkcioniranja hrvatskog pravosuđa. Sjednica Sabora nastavljena je raspravom o izvješću o državnim potporama za 2014. i 2015. godinu.

Komentara 25

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
21:59 15.09.2017.

Necete termoelektranu, oni u Dubrovniku nece hidroekektranu, necete nuklearku, necete platiti koju kunu vise za vjetroelektrane i sunceve kolektore. Odakle bi vi struju. Iz prkna?

RI
rimac444
20:54 15.09.2017.

Božo i društvo mogli bi bolja angažirati bulja da im šije gaće za što je školovan, no pitanje je da li je taj degenerig sposoban i to .

Avatar Festival menstruacije
Festival menstruacije
18:30 15.09.2017.

Gle, pa to su Miro Buljev i Nikolaj Grmojev, igrači ruske banke. Što oni rade u Saboru?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije