Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Program revitalizacije

Bulj pisao ministru Erliću: Sinj ste nepravedno izbacili iz podjele sredstava

Gradonačelnik Sinja, Miro Bulj na misi povodom blagdana Velike Gospe
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/3
25.01.2023.
u 07:37

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije pokrenulo je Program gospodarske i društvene revitalizacije Dalmatinske zagore za koji su sredstva osigurana. Definirani su gradovi i općine s područja Splitsko dalmatinske i Šibensko kninske županije, kao prihvatljivi podnositelji zahtjeva

Gradonačelnik Sinja Miro Bulj uputio je otvoreno pismo ministru regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šimi Erliću u kojem navodi kako je kategorizacijom i indeksacijom Grad Sinj, kao najveći grad u Dalmatinskoj zagori, doslovno je izbačen iz Programa revitalizacije Dalmatinske zagore.

"Sinj koji ima najveći razvojni potencijal na području Zagore, pristranim i loše definiranim kriterijima, gubi pravo na razvoj upravo Programom koji je namijenjen povlačenju sredstava za razvoj JLS na našem području" piše.

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije pokrenulo je Program gospodarske i društvene revitalizacije Dalmatinske zagore za koji su sredstva osigurana. Definirani su gradovi i općine s područja Splitsko dalmatinske i Šibensko kninske županije, kao prihvatljivi podnositelji zahtjeva.

Grad Sinj kao jedinica lokalne samouprave, koja ostvaruje status brdsko planinskog područja (II. skupina), razvrstana je u V. Skupinu, kako kaže Bulj, po nepravednom indeksu razvijenosti.

"Gradu Sinju kao jedinici lokalne samouprave ne boduje status brdsko planinskog područja već za stupanj razvijenosti po indeksu razvijenosti, te mu se prema području kojem pripada ( brdsko-planinskom) dodjeljuje samo 7 bodova. Pitam se jeste li namjerno ili slučajno izbjegli dodatno bodovati samo brdsko-planinska područja u kojima se nalazi Grad Sinj, dok ste istodobno jasno definirali status samo potpomognutog područja čime ste Grad Sinj kao JLS doveli u nepravedan položaj? Pitam se jeste li središte Dalmatinske zagore Grad Sinj, indeksacijom, namjerno izbacili iz ove podjele sredstava jer Sinj kao jedini grad u Splitsko – dalmatinskoj županiji neće moći ostvariti pravo na sredstva iz Programa koji je namijenjen razvoju upravo Dalmatinske zagore" napisao je Bulj.

"Kao gradonačelnik Grada Sinja tražim da kriteriji budu ravnopravni za sve nas koji živimo na ovim nerazvijenim područjima i tražim ponovnu ocjenu indeksa razvijenosti koji ste svrstavanjem u V. skupinu nepravedno ocijenili kao razvijeno područja. Tražim da još jednom pregledate i utvrdite nove kriterije po kojima bi svi oni za koje je Program izrađen bili u istom položaju pri dodjeli sredstava. Ispravite očitu pogrešku kojom je Sinj kao grad s velikim razvojnim potencijalom, s izrađenim Projektima, nepravedno kažnjen i prije samog javnog poziva „odstrijeljen“ s liste dobitnika" zaključio je gradonačelnik Miro Bulj.

Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
15:36 25.01.2023.

Ajd idi čuvati ovce - tko ovo čudo izabere za načelnika i još se sramoti u Saboru a ne vidi da mu se cijela Hrvatska smije - totalno nepismen čovjek

DU
Deleted user
08:45 25.01.2023.

Nije to nikakva revitalizacija nego za tvoju osobnu promidžbu

Avatar horuk
horuk
08:29 25.01.2023.

Ne mogu vjerovati da je Bulj nesto napisao. Tip ne ostavlja dojam da je zavrsio i treci razred osnovne.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije