Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skandal u Sinju

Bulj demonstrativno napustio skup zbog nagrade Dežuloviću: 'Ne želim sudjelovati u ovome'

Foto: Duško Marušić/PIXSELL/Patrik Macek/PIXSELL
1/2
03.06.2022.
u 07:25

Neprihvatljivo mi je da se na “Tripalu” danas dijele i da se inzistira na dijeljenju. Zar je moguće da se u Mikino ime dodijeli nagrada nekome tko je napisao “Je** vas Vukovar” - upitao je Bulj.

U Alkarskim dvorima su u četvrtak održani 7. po redu Tripalovi dani, koji su ove godine pokušali dati odgovor na temu “Vrijednosti Hrvatskog proljeća za europsku budućnost Hrvatske”.

Gradonačelnik Sinja Miro Bulj u pozdravnom govoru verbalno je napao Centar "Miko Tripalo" zato što su godišnju nagradu dodijelili novinaru Borisu Dežuloviću, poslije čega je demonstrativno napustio simpozij, javlja Slobodna Dalmacija

Bulj je svoj govor počeo riječima da je Sinj dao brojne ugledne ljude, “koji su preteča Domovinskog rata i slobode Hrvatske” pa je uz Tripala u tom kontekstu spomenuo braću Marka i Vladu Veselicu. Naveo je kako će Tripalo ostavio veliki trag te je obećao da će on kao gradonačelnik učiniti sve da se Tripalo u Sinju ne zaboravi.

Podržao je i održavanje Tripalovih dana u Sinju samo kako bi onda žestoko kritizirao po Upravnom odboru Centra:

- Neprihvatljivo mi je da se na “Tripalu” danas dijele i da se inzistira na dijeljenju. Zar je moguće da se u Mikino ime dodijeli nagrada nekome tko je napisao “Je** vas Vukovar” - upitao je Bulj.

- To je sramotno, to je ponižavajuće za taj simbol hrvatski, temelj Hrvatske. Tamo su ginuli sinovi partizana i ustaša, tamo su ginuli i ljudi srpske nacionalnosti. To je za mene sramota, to je ljaga. Vukovar i svetinje da bilo tko spomene, ne ulazeći u novinarske slobode... Mika Tripalo bi se, uvaženi organizatori, stidio toga da je netko rekao "Je** vas Vukovar" i dobio nagradu u njegovo ime. Zbog toga i samo zbog toga ne želim sudjelovati na ovome - kazao je Bulj i potom demonstrativno napustio dvoranu u Alkarskim dvorima.

Vedran Đulabić je poručio Bulju dok je ovaj izlazio iz dvorane kako bi bilo dobro da Bulj čuje obranu prozvanih, drugu stranu, kao i da tekst pod naslovom 'Je** vas Vukovar" treba pročitati i razumjeti.

VIDEO: Ukrajinci presreli razgovor ruskih pukovnika: 'J***** Putine. Udri Kijev, učini to!'

Ključne riječi

Komentara 36

Avatar Purgerdragovoljac
Purgerdragovoljac
07:28 03.06.2022.

Bulja inače ne podržavam, ali ovog puta je u pravu. Ovo je nakaradno.

AR
arizin
07:51 03.06.2022.

Bravo Bulj !!

Avatar Le-Freak
Le-Freak
08:08 03.06.2022.

Ne mogu vjerovati da se i ja jednom slazem sa Buljom. A poziv da se dezulovicev tekst cita sa razumjevanjem odnosno valjda da se toliko dugo preintepretira dok ne ispadne pozeljena intepretacija je krajnje podcjenjivacki i licemjeran. Dali bi itko na svijetu dobio nagradu tko je slicno umjesto Vukovar napisao Srebrenica ili Auschwitz. Dali bi itko imao smjelost reci "... treba citati sa razumjevanjem.." U svim slucajevima se dogodio bestialni zlocin nacista, zlocin koji ljudsko bice ne moze koristiti za sprdnju i vrijedjanje zrtava kako je radio Dezulovic. Odnosno ni jedna civilizirana osoba nebi to opravdavala licemjernom porukom da se mora bolje sa razumjevanjem citati. Ovo je za povratiti makar bilo od nasih lijevih pravednika koji su navijali za agresora, i ponizavali njihove zrtve u ovome slucaju ranjenike zene i djecu i branitelje Vukovara koji su branili svoje, svoju zemlju svoj grad, svoju kucu, svoju obitelj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije