Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
o otpuštanju radnika

Bulić: Neka gradonačelnik Opatije jasno kaže što misli o postupcima LRH

Bruno Bulić i Marina Cvitić (1)
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
28.05.2014.
u 17:23

U svega nekoliko dana, po našim saznanjima, pozvano je 40-tak radnika, mahom onih koji su bili na Programu zbrinjavanja viška radnika u prosincu prošle godine, kaže Bruno Bulić

I nakon što je prošle godine iz opatijske Liburnija Riviera Hotela otišlo 138 radnika, takva se praksa nastavlja, upozorio je danas u Rijeci Bruno Bulić, predsjednik Sindikata Istre i Kvarnera, napominjući kako ekonomskog opravdanja za otpuštanje radnika nema.      

-  U svega nekoliko dana, po našim saznanjima, pozvano je 40-tak radnika, mahom onih koji su bili na Programu zbrinjavanja viška radnika u prosincu prošle godine. Protivno je to onome što je,  navodno, dogovoreno na sastanku gradonačelnika Grada Opatije Ive Dujmića s predstavnikom vlasnika Darkom Ostojom i predsjednikom Uprave LRH Igorom Šehanovićem 16. travnja 2014. godine – kazao je Bulić pozivajući se na službene strance Grada Opatije gdje je objavljeno da je "usuglašen stav kako je interes lokalne zajednice da se restrukturiranje provodi na socijalno odgovoran način, uz uvažavanje dosadašnjeg doprinosa koji su radnici dali u očuvanju Društva te će se u slučaju potrebe Društva i interesa postojećih radnika za odlaskom, istima ponuditi stimulativna otpremnina.“          

Pozivaju opatijskog gradonačelnika Dujmića da građanima konačno jasno kaže što misli o postupcima LRH. Najave da će za potrebe stimulativnih otpremnina LRH u 2014. godini namijeniti 10 milijuna kuna izvanrednih prihoda, ostvarenih po sudskoj presudi iz vremena kada su zbrinjavali prognanike u SIK-u drže licemjernim, jer su radnici LRH u tada, svjesni ozbiljnosti situacije, radili za znatno manje  plaće od radnika u istarskim turističkim tvrtkama i tako podnijeli teret zbrinjavanja prognanika i sačuvali tvrtku. Apeliraju na sve državne institucije koje vode prodaju neprivatiziranih turističkih kompanija, da poslodavcima kojima je profit jedini interes, ne prodaju kompanije, pa čak ni u uvjetima kada oni nude više. Posljedica toga je još veća nezaposlenost i nezadovoljstvo radnika, poručuju iz SIK-a.

>>Otkazi za 87 radnika Liburnia Rivijera Hotela

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije