Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas u Večernjem

Buduća gđa Miočić: Moj Stipe daje sve od sebe

Naslovnica
Foto: VL
17.05.2016.
u 00:00

– Iz svog djetinjstva se sjećam odlazaka u hrvatsku crkvu, a meni su još više ostala u sjećanju hrvatska vjenčanja u Hrvatskoj kući - rekao je Stipe

Stipe Miočić, svjetski prvak u najtežem borilačkom sportu (MMA), odrastao je u Ohiju, u saveznoj državi u kojoj živi treća po veličini hrvatska zajednica u SAD-u. Stoga se ne treba čuditi što je Stipe zarana stekao svijest o svom nacionalnom podrijetlu, koje i danas ističe, te što je, primajući pojas svjetskog prvaka, istaknuo da ga je izborio i za Hrvatsku.

Stipe je dosad dva puta bio u Hrvatskoj: u kolovozu 2014. kada je posjetio i Cetingrad, grad iz kojeg potječe njegova majka Kathy, ali i Rtinu kod Zadra, mjesto u kojem je do svoje 17. godine živio njegov otac. Drugi put u Hrvatsku je stigao u ožujku 2015. kako bi Cro Copu pomogao da se spremi za borbu s Gonzagom.

– Iz svog djetinjstva se sjećam odlazaka u hrvatsku crkvu, a meni su još više ostala u sjećanju hrvatska vjenčanja u Hrvatskoj kući. U Clevelandu je doista hrvatska iseljenička zajednica brojna pa su česti i piknici. Na žalost, kad sam odrastao, sve sam manje išao na takva okupljanja jer sam se sve intenzivnije bavio sportom – rekao je tada. Stipe je igrao bejzbol od devete do 20. godine, a potom je kao srednjoškolac počeo trenirati hrvanje i, kako mu je to dobro išlo, nastavio je to i na fakultetu. Slobodnu borbu počeo je sasvim slučajno.

Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od utorka ili prelistajte e-izdanje!

Iz Večernjeg izdvajamo i ove teme:

>> 10 ustavnih sudaca: Hoće li izbor sudaca ponovno prerasti u političku trgovinu?

>> Izaberite prave jagode: Kako razlikovati vrgoračku od španjolske

>> Konstantno unazad: Kupovna moć prosječne plaće 27% manja nego 1978. godine

>> Čačićevih 27: Srna najstariji, Ćorić najmlađi, Mandžukić najefikasniji...

>> Spašavanje od novih izbora: Karamarko stiže u Sabor disciplinirati zastupnike

> Novi vozni park Grada Zagreba: Tko će dobiti posao vrijedan čak 44,2 milijuna kuna

>> Svijet bruji: Princezi Elsi treba partner ili partnerica?

Foto: VL

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar TvojUjko
TvojUjko
21:38 16.05.2016.

Večernji, da kupujemo za 7 kn Večernji list i da svaku drugu Premijum vijest plačamo na Večernjem portalu...pa to nema ni _Bosna ni Srbija, spustite cijenu novina na 5kn kao 24sata pa mođda dosegnete prodaju na 250.000novina dnevno, pljujem poo vama sa ovim Premium S**** Pljačakate sirotinju Hrvatsku,

DO
domljani
23:57 16.05.2016.

ko ima 5 minuta vremena prijavio se za ustavnog suca

SC
schwertransport
21:30 16.05.2016.

A jel zadaje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije