Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Komentar - Frane Šarić

Budale uvijek izazovu ratove: Četnički zločinac Šešelj Meloni nudi Zadar, a Dalmaciju zove srpsko more

Beograd: Vojislav Šešelj održao konferenciju za medije
Foto: Milos Tesic/ATAImages/PIXSELL
1/4
29.09.2022.
u 19:17

Vojislav Šešelj sada zaziva Rusko Carstvo, a Vučićeva politika jedina odbija sankcije Rusiji

Zadar je oduvijek bio talijanski! Mene raduje to što je za premijerku izabrana Giorgia Meloni. Ona će vratiti Zadar Italiji, ali neće cijelu Dalmaciju. Neće ona dirati srpsko more…” Ove rečenice Vojislava Šešelja, četničkog zločinca i političkog oca predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, nisu bezazlene.

Ta spodoba redoviti je gost omiljenih Vučićevih televizijskih kanala Happy TV i Pinka te gotovo svakodnevno u dahu poziva na "povratak SAO Krajine". Zamuckuje jedino kad netko od političkih protivnika spominje njegovo hrvatsko porijeklo jer je "jedan od rijetkih pravoslavnih Šešelja koji je svojevremeno od Srpske pravoslavne crkve tražio dokaz da je kršten u pravoslavnoj crkvi odnosno da nije Hrvat”.

Nažalost, on je teški četnik, osuđen za ratni zločin. Protjerivao je Hrvate iz Vojvodine, a početkom 1991. godine kod Benkovca je snimljen kako euforično puca iz topa po položajima zadarskih branitelja. Bio je zatim produžena ruka srpskog vožda i ratnog zločinca Slobodana Miloševića, a njegov potrčko bio je današnji srpski vožd Aleksandar Vučić.

Vojislav Šešelj sada zaziva Rusko Carstvo, a Vučićeva politika jedina odbija sankcije Rusiji. Desnica u Italiji (još) ne maršira, ali nedavne izjave buduće talijanske premijerke Giorgie Meloni o talijanskoj Dalmaciji i Istri definitivno pozivaju na oprez,  a posebno kad ih potencira Vučićev apologet Šešelj. U prijevodu, njegove izjave o talijanskom Zadru i srpskom moru treba uzeti ozbiljno jer upravo budale uvijek izazovu ratove. Hrvatska se prema jednima i drugima mora postaviti čvrsto!

Komentara 11

KI
kizz1
19:35 29.09.2022.

Zadav je Hvvatski gvad

VO
Volimrukomet
20:22 29.09.2022.

Nemogu da vjerujrm da se tom bolesnom psihopati i zločincu poklanja toliko medijske pažnje u Hrvatskoj.

Avatar Thc
Thc
20:07 29.09.2022.

Ste Vi Rojislav imenom ili Vojislav,posto Vam "R" ne ide?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije