Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVAKA ČAST SUTKINJAMA Karlovački sudovi izrekli još dvije teške osude za prometne nesreće

Brze i stroge sutkinje sa pijanim vozačima

Jasminka Jerinić Mušnjak, Sanda Janković, Elma Kaleb Mamić
Foto: Kristina Štedul Fabac i Danko Fajt
02.10.2008.
u 18:37

KARLOVAC Nakon izricanja visoke zatvorske kazne Hrvoju Žužiću (24), koji je 1. travnja osuđen na pet godina zatvora zbog nesreće u kojoj je lani 1. kolovoza poginula Ružica Pavić (19) iz Velike Gorice, na Općinskom sudu u Karlovcu izrečene su još dvije visoke zatvorske kazne pijanim vozačima.

Županijski sud u Karlovcu potvrdio je presudu Vinku Pavloviću (51) od šest i pol godina zatvora izrečenu u srpnju ove godine na Općinskom sudu u Karlovcu. Presudu je izrekla ista sutkinja kao i u Žužićevu slučaju, Elma Kaleb Mamić.

Pavloviću je izrečena do tada nezapamćeno stroga kazna zbog vožnje u pijanom stanju, s 2,31 promilom alkohola u krvi, krivim smjerom autocestom Zagreb Split 25. ožujka ove godine. Izazvao je sudar vozila u kojem je poginula Slađana Brkić (25), a šest osoba je ozlijeđeno.

Ovih je dana tu presudu potvrdio i Županijski sud u Karlovcu. U oba slučaja od nesreće do osude proteklo je samo šest, odnosno osam mjeseci, što je gotovo nevjerojatno s obzirom na hrvatski prosjek. Za svaku pohvalu!

Sutkinja Sanda Janković prije nekoliko dana osudila je Marka Čurilovića (24) iz Duge Rese na šest godina zatvora zbog izazivanja prometne nesreće 13. svibnja, u kojoj je preminula njegova suputnica Tamara Mlačak (19) iz Karlovca. Putnik u automobilu Filip Adžaga (21) iz Krnjaka u nesreći je zadobio teške tjelesne ozljede. Sutkinja karlovačkog Općinskog suda Sanda Janković osuđeniku je izrekla i mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima svih kategorija, a koja će stupiti na snagu nakon što M. Čurilović odsluži zatvorsku kaznu.

U prometnoj nesreći koja se početkom svibnja ove godine dogodila u ranim jutarnjim satima na Jelašima, u Turnju na južnome prilazu Karlovcu, poginula je 19-godišnja Tamara Mlačak iz Karlovca.

Vozač Marko Čurilović tada je i sam zadobio ozljede opasne za život, a 21-godišnjem Filipu Adžagi iz Krnjaka, putniku, slomljeno je desno bedro i lijeva potkoljenica. Poginula djevojka bila je majka jednogodišnjeg dječaka.

Sva tri osuđena muškarca već su prije teških prometnih nesreća za koje su osuđeni bili kažnjavani zbog vožnji u pijanom stanju. No, kako je istaknula sutkinja Elma Kaleb Mamić, obrazlažući presude, začuđuje i ljuti upornost kojom su nastavljali piti i voziti alkoholizirani.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije