Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Šimleša lagao o U ime obitelji koristeći se svojom malodobnom kćeri'

Držimo da je iznošenje, po svemu sudeći, laži o tome da je netko prokleo njegovu malodobnu kćer - zastrašujuće., poručuju iz udruge.
14. studenoga 2017. u 12:49 22 komentara 7219 prikaza
Foto: Screenshot/HRT

Gostujući u “Nedjeljom u 2”, emisiji javne televizije – HRT-a, voditelja Aleksandra Stankovića, Bruno Šimleša, reklamirajući svoje knjige, lažno je naveo kako mu je volonterka U ime obitelji prigodom prikupljanja potpisa za referendum o braku “proklela kćer”, priopćenjem su objavili iz udruge U ime obitelji.

Bruno Šimleša Šimleša u Nu2 'Kaptol i Vatikan nikad nisu bili udaljeniji, Kaptol se previše bavi ideologijom'

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Šimleša ne samo da se poslužio lažnim navodom kako bi pred širokom javnošću oklevetao volontere i udrugu U ime obitelji, već se u tu svrhu poslužio i svojom malodobnom kćerkom.

U ime obitelji je u mnogo navrata, sukladno svom načinu djelovanja u civilnom društvu, čak i u okolnostima kad su volonteri U ime obitelji verbalno i fizički napadani tijekom prikupljanja potpisa za referendum o braku, osudila svako vrijeđanje neistomišljenika, što je dr. Markić jasno izrekla i u emisiji “Studio 45”, 23. 5. 2013. U istoj toj emisiji, sam Bruno Šimleša je osudio napade na volontere U ime obitelji te navodni incident kojeg je doživio od strane jedne volonterke ogradio od cijele organizacije i njenog djelovanja, napominjući kako je to samo jedan izdvojeni incident.

Držimo da je iznošenje, po svemu sudeći, laži o tome da je netko prokleo njegovu malodobnu kćer - zastrašujuće. Ne samo kao metoda huškanja javnosti na volontere i podupiratelje U ime obitelji s  čijim se stavovima i djelovanjem gospodin Šimleša ne slaže, već kao prestrašan primjer zlouporabe vlastitog djeteta – radi izigravanja žrtve i, u konačnici, kako se iz svega može zaključiti, radi reklamiranja i prodaje svojih knjiga.

Prije 4 godine, 23. 5. 2013., nekoliko dana prije završetka prikupljanja potpisa za referendum o braku, koje je trajalo od 12. 5. do 26. 5. 2013. kada je u samo 2 tjedna prikupljeno više od 750 000 valjanih potpisa, sudjelujući u emisiji RTL televizije “Studio 45”, voditeljice Antonije Mandić, Šimleša je isti događaj opisao potpuno drugačije od “proklinjanja svoje kćeri”:

“Jedna mi je gospođa prišla. Simpatično mi je prišla. Ja sam bio sa svojom kćerkicom. Pitala me da li hoću potpisati. Ja sam rekao da neću. Onda sam otišao. Ona me nazvala Sotonom. Što je bilo vrlo lijepo, krasno, milosrdno i suosjećajno od nje. Ja se nisam okrenuo, nisam uzvratio istim tonom, jer mislim da to nije prikladno za odrasle, zrele, odgovorne ljude.”

Nastavljajući s opisivanjem spornog događaja, Šimleša je čak stao u obranu U ime obitelji i njenih volontera, tvrdeći kako na obje strane, nažalost, postoje ekstremne iznimke te kako navodna volonterka ne predstavlja cijelu organizaciju:

“Ne mislim da ona predstavlja cijelu organizaciju. Mislim da je to iznimka. Mislim da ima potpuno zdravih i lijepih volontera. (...) Takvih primjera ekstremizma ima, na žalost i s jedne i s druge strane. To je normalno, samo zato što je to toliko širokog razmjera. Niti vi možete kontrolirati tisuće volontera niti netko drugi može kontrolirati tisuće ljevičarskih aktivista i civilnih udruga. Na žalost, ima takvih ekstremista. Ali, mislim da se ne bismo trebali orijentirati previše na to. To je zabrinjavajuće, na moju radost nije u toliko velikom broju.”

Cijelu emisiju „Studio 45“ od 23. 5. 2013. možete pogledati ovdje: https://youtu.be/IcNadWBGJRs

Međutim, prije dva dana, a 4 godine poslije, Bruno Šimleša je, gostujući u emisiji “Nedjeljom u 2” Aleksandra Stankovića, isti događaj opisao u potpunosti drugačije, kao primjer navodnih problema koje ima s “poštovateljima” dr. Markić:

“(…) Kad su se skupljali potpisi za referendum o braku, 2013. godine, mislim, uskoro će biti godišnjica. (…) Bila je jedna zanimljiva situacija. Izlazio sam iz Vinogradske bolnice sa svojom kćerkom koja je bila na pregledu. Gospođa me moli da potpišem. Ja kažem da neću. Gospođa me moli da potpišem. Ja kažem da neću. Ona je proklela moju kćer tada. Na što sam posebno osjetljiv. Na uvrede mene, vrijeđanja i sve to, koliko god da je bizarno, navikneš se. Ali, ne diraj mi kćer! Pogotovo ako se zalažeš za obitelj. Malo je problematično. Ja sam imao neku ludu prisebnost da zbog nje ne reagiram, inače sam dosta solidno kontroliran, nisam neka divlja osoba.”

1 / 16
Lidija Bačić

Cijelu emisiju „Nedjeljom u 2“ od 12. 11. 2017. možete pogledati ovdje: https://youtu.be/KpFcheGK3js

Očigledno je kako se dvije verzije priče g. Šimleše ne poklapaju te kako je, opisujući navodni sporni događaj u emisiji “Nedjeljom u 2” lažno preoblikovao priču kako bi iskoristio prostor na javnoj televiziji za manipuliranje govorom mržnje i blaćenjem više od 6000 volontera inicijative U ime obitelji koji su, s druge strane, sami bili u više navrata izvrgnuti verbalnom i fizičkom nasilju od strane neistomišljenika. Da parafraziramo gospodina Šimlešu, na klevetanje i vrijeđanje U ime obitelji i dr. Markić, čovjek se, nažalost navikne, ali – da netko za osobnu promociju optereti svoje malodobno dijete neistinom o tome da ga je netko prokleo – nikako.

Kamo su nestale i što danas rade bivše prve dame TV-a:

 

Bruno Šimleša 'ŽELE DA SE ODSELIM' Šimleša burnim statusom odgovorio na pritiske: Dosta mi je Rvatina! seksualna edukacija Milan Ivkošić Seksualna edukacija u hrvatskim školama orvelijanski je napad na intimu mladih Boris Rogoznica BORIS ROGOZNICA Suprug Doris Pinčić ispričao se pjevačicama zbog napada i našalio se na svoj račun
pojavio se i lažni
Goga se obratila javnosti: 'Dogodilo se nešto nemoguće, blokirali su moj račun, ne mogu ništa više'
JUBIZOL
Energetski štedljiva kuća
Veliki vodič - zbog ovih kvalitetnih fasada godišnje možete uštedjeti i do dvije hrvatske plaće
 • @bserver:

  Šimleša je narcisoidni egocentrik bez pokrića.

 • Alkana:

  Lažljvac i manipulator!

 • Avatar imotska115
  imotska115:

  Veliki manipulator istine, laže gdi može i gdi mu prolazi, neće dugo samo malo pričekat da mu kćerkica poraste onda će osjetiti na svojoj koži.