Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drama kod Hvara

Brod Lučke kapetanije iz mora spasio posadu prevrnutog glisera

lučka kapetanija
Hrvoje Jelavić/Pixsell
12.09.2010.
u 11:22

Centar 112 dojavu da bura nosi gliser od bračke uvale Blaca k Hvaru, dobio je u subotu u 19,14 sati. Dvojicu članova posade pronašli su u moru kod Hvara iza 23 sata

Dvojicu članova posade koji su iz prevrnutog glisera upali u more, u subotu noću, u 23.20 sati, spasila je posada broda Lučke kapetanije - ispostava Milna.

U subotu, u 19,14 sati Županijski centar 112 u Splitu primio je dojavu od građanina iz Nerežišća na otoku Braču da bura nosi gliser tipa Elan 410 s dva člana posade od južne strane otoka, uvale Blaca, prema Hvaru.

Obaviještena Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC) Rijeka i Lučka kapetanija Milna.U potragu su bili uključeni brodovi Lučke ispostave Milna, Lučke kapetanije Split i jedan privatni brod. Trenutačni položaj glisera utvrđivali su uz pomoć moblinih operatera koji su locirali mobitele. U 21,14 sati Centru 112 Split javila se majka jednog člana posade i potvrdila da se na gliseru nalazi njezin sin i još jedna osoba s Brača. Rekla je da imaju problem s motorom te da su se kod zadnjeg javljanja nalazili kod uvale Farska na Braču i da ih bura nosi prema Hvaru. 

Brod Lučke ispostave – Milna pronašao je prevrnuti gliser i oba člana posade u moru u blizini rta Kabal, na ulazu u Starogradski zaljev na Hvaru. Muškarci su brodom Lučke kapetanije Split prevezeni u Milnu na Braču. Jedan od njih bio je pothlađen, dehidriran i loše se osjeća. Odvezeni su u Dom zdravlja Supetar. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije