Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Milijana Brkića građani više 'klikali', nego Gorana Marića

Brkićeva osobna zastupnička stranica u šest i pol mjeseci, koliko je trajao osmi saborski saziv, posjećena je gotovo 10.700 puta, stranica pravaša Pere Ćorića 7800, a Mostova Mire Bulja 7600 puta.
19. srpnja 2016. u 13:08 12 komentara 1208 prikaza
Milijan Brkić
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

HDZ-ov zastupnik Goran Marić više nije najzanimljiviji građanima, nakon dvije godine ''prvo mjesto'' uzeo mu je HDZ-ov Milijan Brkić, pokazuje službena statistika o posjećenosti web-stranica Hrvatskog sabora.  

Brkićeva osobna zastupnička stranica u šest i pol mjeseci, koliko je trajao osmi saborski saziv,  posjećena je gotovo 10.700 puta, stranica pravaša Pere Ćorića 7800, a Mostova Mire Bulja 7600 puta.

Marić se ove godine nije uspio ''progurati'' u prvu ''šestorku'', u kojoj su, uz spomenute zastupnike, i Peđa Grbin (SDP), Ivan Tepeš (HSP-AS) te jedina zastupnica Sanja Putica (HDZ), čija je stranica od 28. prosinca do 15. srpnja posjećena 6333 puta. 

Marićeve stranice bile su ''najklikanije'' u prošloj i pretprošloj godini, no ove ga je godine osjetno pretekao Brkić. Dok je Marićeva stranica u devet mjeseci prošle godine imala oko 7500 posjeta, Brkićeva je u šest i pol došla do 10.700 Podatak je tim zanimljiviji ako se uzme u obzir da je Brkića od veljače u zastupničkim klupama zamijenio Leon Žulj, a on se više posvetio radu u stranci.

Vladimir Šeks POVRATAK U IGRU Šeks u Savjetodavno vijeće HDZ-a, ne i u Predsjedništvo

Da javnost itekako zanima koliko su zastupnici na radnom mjestu, potvrđuje podatak da je ove, u odnosu na prošlu godinu, udvostručen broj pregleda nazočnosti u sabornici. Dok ih je prošle godine bilo oko 4500, ove im je godine broj narastao na 10.200. 

Saborske stranice ove godine i inače bilježe rast zanimanja u odnosu na prošlu godinu. Od konstituiranja do raspuštanja osmog saziva Sabora njegove web-stranice posjećene su više od 750.000 puta, jedinstvenih je posjetitelja bilo oko 415.000, a otvorili su više od dva milijuna jedinstvenih stranica. U prošloj, zadnjoj godini sedmog saziva, saborske web-stranice posjećene su 615.000 puta, oko 305.000 jedinstvenih posjetitelja otvorilo je milijun i pol stranica. 

Građani su najviše puta pregledali videosnimke predstavljanja Vlade premijera Tihomira Oreškovića u siječnju i njezino ''rušenje'' u lipnju. 

Stranica HDZ-ova Gorana Marića najposjećenija je zastupnička stranica u prošloj godini, objavio je Hrvatski sabor. O kojem je broju posjeta riječ, nije precizirano, no zanimljiv je podatak da je mrežne stranice Sabora lani posjetilo 343 tisuće posjetitelja koji su pregledali oko 2,8 milijuna stranica.

>>HDZ će u kampanji štedjeti Most jer bi ga mogao trebati

Franka Batelić
tužna vijest
Velika tuga u obitelji Franke Batelić: 'Otišla je sama, iznenada,u tišini...'
Aquaestil
PROMO
Preživjeli smo sve krize, stvorili međunarodni brend i proširili posao, a sada otvaramo nova radna mjesta