Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mlada autorica

Brigiti je "Lutka s dušom" donijela veliko nacionalno priznanje

'Podravina-bilogora, 10.6.2010. Grubisno Polje Slikovnica B. Herout odussevila je povjerenstvo Michael Palijan / VLM                         '
'Michael Palijan / VLM'
10.06.2010.
u 20:25

Brigita Herout (14) na natječaju Centra za neohumanističke studije Karlovac dobila 3. nagradu za svoju prvu knjigu.

U svakoj školi krije se mnoštvo darovitih učenika koji se svojim znanjem, sposobnostima i kreativnošću ističu od većine i nerijetko na mnogim regionalnim i nacionalnim smotrama i natječajima osvajaju visoke nagrade. Među njima je i 14-godišnja Velikozdenčanka Brigita Herout, učenica 8. razreda grubišnopoljske OŠ Ivana Nepomuka Jemeršića. Na nacionalnom natječaju karlovačkoga Centra za neohumanističke studije Moja prva knjiga osvojila je 3. nagradu za slikovnicu, za koju je priču i ilustracije sama izradila. Slikovnicu "Lutka s dušom" napisala je prema igračkama svoje mlađe sestre.

- Riječ je o igračkama koje je trgovac, budući da ih nije mogao prodati, darovao sirotištu - objašnjava Brigita, dodajući kako je s lakoćom napisala priču i ilustrirala je uz samo poneki savjet nastavnika.

Brigitin uspjeh još je veći zna li se da se na ovogodišnji šesti natječaj, kojim CNS pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta potiče maštu i kreativnost i razvoj literarno-likovnih vještina, ove godine prijavljeno 433 uradaka iz cijele Hrvatske. Lani je također uputila ilustriranu priču "San jedne pahuljice". Zanimljivo je, prikupi li CNS dovoljno novca, Brigitina će priča biti pretočena u pravu slikovnicu i time joj svakako otvoriti put u književne vode. Povjerenstvo sastavljeno od proslavljenih pisaca Sanje Pilić i Tita Bilopavlovića dovoljno je jamstvo da se doista radi od odličnom djelu koje će naći put do mnogih najmlađih srca.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije