Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRONAŠLI CRNU KUTIJU

Letjelica koja je pogodila Zagreb bila je dron ubojica s eksplozivom?

Zagreb: Premijer Andrej Plenković i  nadležni članovi Vlade obišli su mjesto pada besposadne letjelice
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
1/11
12.03.2022.
u 19:55

Brigadir HV-a Vlado Kovačević kazao je da letjelica možda nosi i 150 kg eksploziva koji nije eksplodirao

Brigadir Vlado Kovačević, šef vojne policije HV-a, govoreći o akciji vađenja ostataka letjelice Tu-141, koja je prije dvije večeri pogodila Zagreb, u Dnevniku HTV-a otkrio je jezivu novost – da je sudeći po prvim analizama dron nosio i eksplozivnu napravu! Dakle, nije riječ o špijunskoj letjelici, nego je kao što kaže Kovačević, letjelica imala i drugu namjenu.

Znači, da je to bio borbeni krstareći projektil, koji je trebao vojno djelovati i eksplodirati. Kaže da u letjelici ima mjesta za do 150 kilograma "drugog tereta". Ova činjenica potpuno mijenja težinu samog događaja, jer može značiti dvije stvari – da je riječ o poludjelom dronu koji je trebao gađati neprijateljski cilj na ukrajinskom ratištu, što bi bila optimistična varijanta, ili ono najgore, da je dron ciljano upućen na Zagreb kako bi nanio civilne žrtve.

A što znači kada netko gađa i izvrši vojni napad na članicu NATO-a znamo. Stekao se dojam da naši vojni stručnjaci koji su danas prekinuli rad na izvlačenju 14,5 metara dugog drona, te će akciju nastaviti ujutro, znaju što čine, jer, kako kaže Kovačević, postupaju kao da operiraju oko. U MORH-u kažu da uzeti kemijski uzorci upućuju da postoji eksploziv. Kovačević je inače potvrdio i da je izvučena tzv. crna kutija i da je tek manje oštećena.

Ključne riječi

Komentara 163

Avatar Asterix
Asterix
20:17 12.03.2022.

Vrh novinarstva... potvrdio da je možda...

Avatar Svračak
Svračak
20:11 12.03.2022.

Lijepa formulacija. Potvrdio da možda nosi eksploziv. A možda i ne nosi.

TA
TakacMakac
20:58 12.03.2022.

Danas se na Poljudu vidio stav Hrvata domoljuba a to je nedvoslismeno “Slava Ukrajini”. Svi srbroruski trolovi i Čovićevi krkani mogu na staviti soli na rep.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije