Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ubojica izbjegava suđenje

Brat ubijenog zaštitara: Bacio je ljagu na sustav

Željko Klapšec
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/2
15.05.2014.
u 18:34

Aleksandar Todorović je u zaštitara Damira Klapšeca ispalio tri hica te je iz Volksbanka u Dubravi uzeo oko 200.000 kuna

– Gospođo sutkinjo, ne znam zašto moj klijent nije došao. Na zadnjem ročištu više sam mu puta kazao da mora doći. Obećao mi je. Od tada se nismo čuli, a on nema mobitel pa ga ne mogu s njim kontaktirati – pravdao se sutkinji Ivani Čalić, branitelj Aleksandra Todorovića (32), optuženog da je u razbojstvu u poslovnici Volksbanka u zagrebačkoj Dubravi 22. prosinca 2010. hicima iz pištolja ubio zaštitara Damira Klapšeca.

Dovest će ga policija

Kako se Todorović na zagrebačkom Županijskom sudu nije pojavio niti je nedolazak ispričao, na iduće će ga ročište u lipnju dovesti policija. On i njegov suoptuženik Željko Jeleč (48) brane se sa slobode nakon što je Vrhovni sud početkom godine prihvatio njihove žalbe te im ukinuo istražni zatvor u kojem su bili od uhićenja u rujnu 2013. Takvu odluku Vrhovni sud donio je smatrajući da nema opasnosti od ponavljanja djela jer je riječ o neosuđivanim osobama!? No uzimajući u obzir da se Todorović tereti za teško ubojstvo, dakle djelo za koje je predviđena i maksimalna kazna zatvora, takva odluka baš i nije uobičajena u sudskoj praksi, a kad je riječ o osiguranju Todorovićeve nazočnosti na raspravi, zasad se pokazala i – pogrešnom.

Ako se Todorović ponovo ne pojavi na raspravi ili ga policija ne nađe na adresi na kojoj je prijavljen, postoji mogućnost da mu sud odredi disciplinski pritvor. No to je nešto o čemu će se odlučivati u postupku u kojem se Todorović tereti da je na Jelečev nagovor orobio banku, a razbojstvo je završilo ubojstvom.

Dug od 200 kuna

Jeleč je prema optužnici Todoroviću dao pištolj i pokazao mu kako se njime rukuje. Todorović je po Jelečevim instrukcijama 22. prosinca 2010. upao u banku. Dok je Todorović djelatnicama banke prijetio pištoljem tražeći novac, s leđa mu je prišao Klapšec pokušavajući ga spriječiti. No Todorović je pucao u zaštitara. Ispalio je u njega tri hica te ga je ubio, nakon čega je iz banke pobjegao s oko 200.000 kuna. Jeleču je dao 200 kuna koje mu je dugovao, a vratio mu je i pištolj.

Željko Klapšec, brat ubijenog zaštitara, šokiran je jer se prvooptuženi nije pojavio na sudu.

– To što se ubojica moga brata nije pojavio na suđenju baca ljagu na cijeli sustav. U početku se govorilo da su tri osobe sudjelovale u ubojstvu. Optužena su dvojica. Mislim da svi krivci nisu otkriveni – rekao je Klapšec.

Komentara 9

BE
belimo
19:11 15.05.2014.

Ukoliko ga policija ne nađe u par dana onda bi trebalo privesti one koji su ga pustili iz pržuna...

CH
chemica
19:28 15.05.2014.

Tako su i Gucića pustili iz pritvora. Kutlu također. Obojica isprednjačiše. Jedan u Austriju "na liječenje", a drugi u Bosnu "zbog posla". Ajde, mogu razumjet. Imaju ljudi para pa par desetina iljada eura pinke i učas si na slobodi. Ovdje se pak radi o nekakvim kokošarima. Zbog dvjesto kuna opljačkati banku...Navodno. Novac je pronađen ili je utrošen na mito sucima?

VC
visnja.cuk
19:15 15.05.2014.

Ovdje nesto nije po Zakonu - Nabijemtog sudiju naku.. koji Ubojicu pusti da se moze branit sa Slobode . A ti Rodjeni daj poravnaj te bolne RACUNE SAM nadji ga i u Celo spucatri kuglicve OKO ZA OKO !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije