Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sukob interesa

Povjerenstvo istražuje Šegona

Branko Šegon
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
15.01.2014.
u 18:54

Nakon što prikupi svu dokumentaciju, Povjerenstvo će na dnevni red neke od sljedećih sjednica staviti raspravljanje i donošenje odluka o pokretanju ili nepokretanju postupka protiv Šegona

Pomoćnik ministra financija Branko Šegon prenio je upravljačka prava u svojim tvrtkama Facta vera te Trident centar na odvjetnički ured Alde Miroševića u siječnju 2012. godine, u skladu sa zakonom, priopćilo je jučer Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, ali i poručilo da provjerava ostale afere o kojima pišu mediji, a iz kojih može proizlaziti potencijalni sukob interesa. Nakon što prikupi svu dokumentaciju, Povjerenstvo će na dnevni red neke od sljedećih sjednica staviti raspravljanje i donošenje odluka o pokretanju ili nepokretanju postupka protiv Šegona.

Najavljaju i da će do kraja prvog kvartala ove godine izraditi i objaviti registar poslovnih subjekata u kojima dužnosnici ili članovi njihovih obitelji imaju udjele u vlasništvu te za koje zakon propisuje određena ograničenja.

>> 'Koliko je 'Šegona' Vlada postavila i koliko nam novca gutaju'

>> HRT objavio sporne ugovore Linićeva pomoćnika

Komentara 8

Avatar tajar
tajar
19:55 15.01.2014.

Prenošenjem prava na odvjetnika, znači da sad Šegon upravlja posredno, a ne više neposredno! Samo to!

HH
Hrvoje Horvath
20:28 15.01.2014.

Prijenos upravljačkih prava je mazanje očiju naivnima. Naravno da niti jedno odvjetničko društvo nema vremena upravljati tuđom imovinom, niti im je to posao. Kriminal bi se dogodio i ovako i onako...i dogodio se. Šegon je dobio kredit za restruktiranje iakoko HBOR ne financira takve stvari. Hoće li drug Bajić ili Uskokovci konačno početi raditi svoj posao ili ih na to treba prisiliti?

Avatar Matija Gubec
Matija Gubec
20:34 15.01.2014.

Jel mogu ja prenijeti svoj kredit na Segona, ja plaćamo prijenos.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije