Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Objasnite, zašto sabotirate maloljetne branitelje?'

Nije točan navod i obmanjujete javnost kako nam je dana posebna kategorija. Preko 12 godina zlažemo se da se u zakonu o braniteljima navede posebna kategorija maloljetni branitelji-dragovoljci. Do danas nitko nema sluha, želje i volje za nas. Naši ratni putevi su puni prve crte, ugroze, ranjavanja, zarobljeništva od strane agresora – ističu iz UMDDRH
04. prosinca 2017. u 14:19 13 komentara 1931 prikaza
Tomo Medved
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Poštovani ministre Medved, unatoč ukazivanju na nepravilnosti i nezadovoljstvo maloljetnih branitelja i Vaše nerazumno i neodgovorno ponašanje prema najmlađoj populaciji, maloljetnim dragovoljcima, moramo iskazati nezadovoljstvo i uputiti Vam kritike jer ste nas donošenjem novog Zakona o braniteljima ponizili – započinje se u priopćenju koje je osječko-baranjska podružnica Udruge maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata Hrvatske uputila ministru Tomi Medvedu.

branitelji Iva Puljić-Šego Braniteljima je HDZ i majka i maćeha: Zbrinuo ih je i - getoizirao

Rečeno im je, navode, kako su uvršteni u zakon kao posebna kategorija pa traže da im se onda objasni formulacija "nije regulirao obvezu služenja vojnog roka". Može se to, stava su, tumačiti "i da osobe koje nisu služile vojni rok u bivšoj JNA zbog raznih razloga i bez obzira na životne godine, mogu biti obuhvaćene u tu kategoriju".

- Nije točan navod i obmanjujete javnost kako nam je dana posebna kategorija. Preko 12 godina zlažemo se da se u zakonu o braniteljima navede posebna kategorija maloljetni branitelji-dragovoljci. Do danas nitko nema sluha, želje i volje za nas. Naši ratni putevi su puni prve crte, ugroze, ranjavanja, zarobljeništva od strane agresora – ističe Dražen Jurmanović, čelnik podružnice. Napominje kako je Hrvatsku od agresije branilo 3500 maloljetnih dragovoljaca. Mnogo ih je poginuli.

- Molimo Vas, ministre, objasnite nam valjan razlog zbog čega nas sabotirate i odbacujete? - zaključuje Jurmanović.

Ministar branitelja Tomo Medved Analiza novog Zakona Dio Zakona o braniteljima stupa na snagu 2019. jer nema novca u proračunu haag Presuda šestorici Branitelji: Ovom presudom se otišlo i korak dalje - žrtva je proglašena agresorom Predrag Štromar HNS PORUČIO 'Hrvatska nije sudjelovala u zločinačkom poduhvatu'
Baby Beef
Baby Beef
Udruga uzgajivača junadi Baby Beef osnovana je 2000., s ciljem promocije i ponude kvalitetnog junećeg mesa

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar mama mia
  mama mia:

  Imam i ja unuka 22 mu godine može li i on primat braniteljsku mirovinu javite šta treba pokušat ćemo to sredit

 • nibunika:

  Hrvatska je potpisnica Ženevske konvencije po kojoj djeca u ratu ne smiju biti vojnici, radi čega ova skupina, kao posebna, nije uključena u Zakon o hrvatskim braniteljima. Ulaskom maloljetnih branitelja u Zakon jasno bi se priznalo da je Hrvatska 1991. ... prikaži još!. u rat odvodila djecu i to bi imalo vrlo loš odjek u EU i u svijetu (slično kao i nepriznavanje odluka Haškog suda). Da li je bilo normalno da su djeca sama kupovala oružje i išla na bojište, kao i da su normalni bili oni koji su ih poslali, ili primili. U mojem gradu na prvoj crti bojišnice, u našu brigadu, nije mogao biti uključen niti jedan maloljetnik, ponavljam, niti jedan maloljetnik, dok je bilo dovoljno nas starijih. Ili 500.000 hrvatskih branitelja nije bilo dovoljno, pa je trebalo još i djecu uključivati?

 • NV:

  Bližimo se komumizmu. Svi u mirovine i nitko da ne radi ništa.