Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kritike ministru Medvedu
Povratak na članak

'Objasnite, zašto sabotirate maloljetne branitelje?'

Nije točan navod i obmanjujete javnost kako nam je dana posebna kategorija. Preko 12 godina zlažemo se da se u zakonu o braniteljima navede posebna kategorija maloljetni branitelji-dragovoljci. Do danas nitko nema sluha, želje i volje za nas. Naši ratni putevi su puni prve crte, ugroze, ranjavanja, zarobljeništva od strane agresora – ističu iz UMDDRH

Komentari 13

Avatar mama mia
mama mia
17:22 04.12.2017.

Imam i ja unuka 22 mu godine može li i on primat braniteljsku mirovinu javite šta treba pokušat ćemo to sredit

VL
NI
nibunika
23:20 04.12.2017.

Hrvatska je potpisnica Ženevske konvencije po kojoj djeca u ratu ne smiju biti vojnici, radi čega ova skupina, kao posebna, nije uključena u Zakon o hrvatskim braniteljima. Ulaskom maloljetnih branitelja u Zakon jasno bi se priznalo da je Hrvatska 1991.. u rat odvodila djecu i to bi imalo vrlo loš odjek u EU i u svijetu (slično kao i nepriznavanje odluka Haškog suda). Da li je bilo normalno da su djeca sama kupovala oružje i išla na bojište, kao i da su normalni bili oni koji su ih poslali, ili primili. U mojem gradu na prvoj crti bojišnice, u našu brigadu, nije mogao biti uključen niti jedan maloljetnik, ponavljam, niti jedan maloljetnik, dok je bilo dovoljno nas starijih. Ili 500.000 hrvatskih branitelja nije bilo dovoljno, pa je trebalo još i djecu uključivati?

VL
NV
NV
18:50 04.12.2017.

Bližimo se komumizmu. Svi u mirovine i nitko da ne radi ništa.

VL
DI
Diesel
15:12 04.12.2017.

Ministarstvo mu je pravi karcinom.

VL
BA
barica56
13:21 06.12.2017.

Čini mi se da i nezaposleni branitelji neće proć bolje jer recimo ako mu supruga radi i ima recimo plaću 6000 kn bez obzira na stambeni kredit od nekih 3000kn. biće i dalje bez prava na obećanu novčanu naknadu a a nedaj bože da ima stari auto znači samo teški socijalni slučaji, nek me neko demantira ak je upućen bolje, tak da to sve tresla se brda rodio de miš.

VL
Avatar utunelu
utunelu
07:21 05.12.2017.

pitanje zasto hrv.obvezici placu ratne zlocince hvo koji dobijavu imovine iz proracuna??

VL
AV
avim
10:08 08.12.2017.

3500 Mirka i Slavka ,Boske Buhe,kao i od mog zapovjednika koji je primao placu od HVa a isao u srednju skoli kao i moj sin,nitko nebi znao da se nije provalilo nba dodjelama Spomenica pa ispala afera,da je ,,dragi tata ,,stigao nba dodjeli na vrijeme nitko nebi znao za to.Zivjela Hrvatska

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.