Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Presuda šestorici

Branitelji: Ovom presudom se otišlo i korak dalje - žrtva je proglašena agresorom

haag
29.11.2017.
u 22:39

Zbor udruga hrvatskih gardijskih postrojbi, Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata i Zajednica udruga HVIDR-a grada Zagreba smatraju kako je presuda nepravedna i skandalozna

Zbor udruga hrvatskih gardijskih postrojbi, Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata i Zajednica udruga HVIDR-a grada Zagreba priopćili su kako je presuda Haaškog tribunala tzv. hrvatskoj šestorci nepravedna i skandalozna.

– Za nas – branitelje, presuda Haaškog tribunala neprihvatljiva je s aspekta pravednosti i povijesne istine, međutim, ona je produkt nerada i pasivnosti hrvatskih institucija u proteklim godinama koje nisu uložile dovoljno napora da bi dokazale istinu. Štoviše, određeni pojedinci i institucije Republike Hrvatske na čelu s bivšim predsjednikom RH Stjepanom Mesićem svojski su se trudili kako bi odmogli u dokazivanju istine i povijesnih činjenica i tako u cijelosti pridonijeli ovakvoj presudi. Godinama smo upozoravali da određene političke platforme u našoj zemlji i inozemstvu pokušavaju velikosrpsku agresiju na Republiku Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu pretvoriti u građanski rat, tj. izjednačiti krivnju agresora i žrtve. No, ovom presudom otišlo se i korak dalje – žrtva je proglašena agresorom – stoji u njihovom priopćenju.

Kao što smo bili spremni braniti hrvatski narod od oružane agresije, ističu, tako smo i danas spremni braniti istinu i povijesne činjenice kroz sva institucionalna tijela.

Izrazili su i duboku sućut obitelji general pukovnika Slobodana Praljka.

Komentara 17

Avatar narozi
narozi
23:36 29.11.2017.

Presudom suda danas na dan republike SFRJ konacno je dosao kraj hrvatskim mitovima o Velikoj Srbiji Haški sud potvrdio: "Udruženi zločinački pothvat, Tuđman na čelu u BiH " Haški sud nije mogao povezati Srbiju sa ratom u Hrvatskoj i BiH.BiH. Slobodan Milošević ni ostali zvaničnici iz Beograda nisu osuđeni za udruženi sločinački pothvat. Nije dokazano (u presudama), da je Srbija izvršila agresiju ne HR i BiH, niti da je okupirala njihove teritorije. Sa druge strane, danas je pravomoćno dokazan hrvatski udruženi zločinački pothvat, agresija na BiH od strane Hrvatske i okupacije teritorija (opet od strane Hrvatske).

Avatar HKNKRZ
HKNKRZ
00:27 30.11.2017.

Osudili ste Heroje žrtve Jebemo vam majke mrtve

CR
cromak
00:22 30.11.2017.

Ohladite glave i glave gore ti sudci su korumpirani uz to oni nemaju pojma zasto i kome sude i sto se desavalo na tim prostorima na vama je da isturite plakate i demonsrirate Da nisu upuceni Da su korumpirani i Da su lopovi svaki dan godinu i vise netko ce obratiti paznju na te lopove UNa i davesti na sud morate biti uporni samo na taj nacin pravda pobjedjuje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije