Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Hrvatska nije sudjelovala u zločinačkom poduhvatu'

Iz HNS-a su poručili da je Hrvatska bila izložena neviđenoj okrutnoj agresiji JNA, srpskih i crnogorskih vojnih i paravojnih snaga, no rat se još žešće i okrutnije prelio u BiH
29. studenoga 2017. u 16:54 7 komentara 1544 prikaza
Predrag Štromar
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Hrvatska nije sudjelovala ni u kakvom zločinačkom poduhvatu, nego je prva pružila ruku prijateljstva BiH i zbrinula najveći broj izbjeglica, a presuda u Haagu nikako nije presuda Hrvatskoj, njenim građanima i budućnosti, prokomentirala je u srijedu Hrvatska narodna stranka (HNS).

Slobodan Praljak potvrđene sve kazne Slobodan Praljak je preminuo. Pokrenuta istraga nizozemskih vlasti!

U priopćenju se ističe da je taj rat bio obrambeni, a ne zločinački poduhvat, te se naglašava da je Hrvatska pomagala Hrvatima u BiH, a ne sudjelovala zločinačkom poduhvatu. HNS podsjeća da je Hrvatska pružila ruku prijateljstva i zbrinula najveći broj izbjeglica iz BiH, čime je pokazala svoj odnos prema susjednoj državi.

Iz HNS-a su poručili da je Hrvatska bila izložena neviđenoj okrutnoj agresiji JNA, srpskih i crnogorskih vojnih i paravojnih snaga, no rat se još žešće i okrutnije prelio u BiH. Hrvatska je u situaciji kada je bila napadnuta bila snalažljivija, te je prva organizirala snage za obranu protiv agresora.

"HNS može sa žaljenjem konstatirati da su prema haškom sudu teške zločine činili i pripadnici hrvatskoga naroda, no počinitelje treba pronaći i osuditi", kaže se u priopćenju u kojem se izražava žaljenje jer je "u to kaotično vrijeme dolazilo i do neopisivih zločina".

ICTY, haaški sud portal (1) TRAGIČAN ZAVRŠETAK Reakcije iz BiH: Haag je utvrdio sve bitno što se događalo u BiH od 1992. do 1995. praljak REAKCIJE IZ BIH 'Radi se o presudi pojedincima, a ne hrvatskom narodu' Božo Petrov BOŽO PETROV Izrazio sućut obitelji S. Praljka i poručio: 'Zločinci su oni koji su vas izdali'
Samo na Večernji TV-u
Financijski stručnjak Igor Škrgatić otkriva kako se riješiti ovrha i ostalih financijskih problema