Naslovnica Vijesti Hrvatska

Bunjac kazneno prijavljen zbog prisile i prijetnji: 'To nije bio Branimir'

Podsjetimo, tijekom noćne rasprave u Saboru s 4. na 5. travnja zastupnika Živog zida Ivana Pernara iz sabornice je izbacila straža, a njegov stranački kolega Bunjac nakon toga je izgubio živce.
17. travnja 2019. u 11:27 123 komentara 5182 prikaza
Branimir Bunjac
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Saborski zastupnik Živog zida Branimir Bunjac kazneno je prijavljen Općinskom državnom odvjetništvu zbog prisile prema službenoj osobi i prijetnji trojici stražara.

RUŽNE SCENE U SABORU Pernara iznosila straža, Bunjac prijetio: Nećeš živ izaći odavde

-  Drugi dan bio mi je jako žao, moje riječi bile su potpuno neprimjerene, to nisam bio ja, to nije bio Branimir, to je bio neki drugi čovjek. Ja sam ujutro pročitao što sam uopće rekao, nisam bio svjestan svojih riječi. Da me nisu snimili, rekao bih da lažu. Žao mi je, nema opravdanja, no jasno je da ovi ne šalju stražu, ne bi do toga nikad došlo. Nigdje u Poslovniku ne piše da se smije koristiti sila protiv zastupnika, to je čista zlouporaba položaja od strane Brkića i Reinera. To nije rječnik koji je za bilo koga primjeren, a posebno ne za bilo kojeg saborskog zastupnika i za mene - rekao je jutros Bunjac za HRT komentirajući prijavu.

Podsjetimo, tijekom noćne rasprave u Saboru s 4. na 5. travnja zastupnika Živog zida Ivana Pernara iz sabornice je izbacila straža, a njegov stranački kolega Bunjac nakon toga izgubio je živce.

VIDEO Izbacivanje Ivana Pernara iz Sabora:

Ivan Pernar govorio je o Ivi Sanaderu pozivajući ga da prestane šutjeti i progovori o HDZ-ovim crnim fondovima, a zbog toga je dva puta dobio opomenu. Nakon što je izbacio Pernara, potpredsjednik Sabora Milijan Brkić opomenu je dao i Branimiru Bunjcu koji ga je prozvao za povredu Poslovnika jer je "kukavički poslao stražu da izbaci Pernara". Do verbalnog sukoba sa stražarima došlo je jer su mu, kako tvrdi Bunjac, uzeli mobitel iz ruke.

Karmen i Milijan Brkić Doznajemo Brkićeva supruga tvrdi da je imao slobodan pristup njezinu mobitelu i e-mailu

– Dosta toga, sram vas bilo – nemate pravo na to. Mrš, još mi jednom uzmi nešto iz ruke, kunem ti se – nećeš živ izaći odavde! Mrš, smeće, mrš! Majmune jedan – galamio je na stražu koja je iznosila Pernara.

– Iz nekog razloga straža je nasrnula i na mene i otela mi mobitel iz ruke iako su u tom trenutku svi zastupnici snimali incident. Potom su doslovno počeli savijati ruke i gušiti zastupnika. U strahu za zdravlje kolege, intervenirao sam da ga zaštitim – rekao je poslije Bunjac.

Roštilj
Gurmansko iskustvo
Kajmak: neodoljivi mliječni proizvod koji je simbol dobrog roštilja

A1 izdvaja za Vas

  • mirela.sulentic:

    On i njegova ekipa su sramota za hrvatsku državu i građane! Ne znam tko normalan može podržavati takve nekulturne agresivce?! Osim što im je politika 0, još se ovako ponašaju...

  • vasa.ladacki:

    Toliko o uglednom hrvatskom akademskom građaninu haha

  • kromosomXY:

    Ma nije on jadan kriv, masoni su...