Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDSJEDNIK SABORA

Petrov o Mariću: Zašto se to događa baš sada, nakon imenovanja u Podravci?

Božo Petrov
Foto: Damir Sencar/HINA/POOL/PIXSELL
03.03.2017.
u 13:27

Komentirajući aferu oko ministra državne imovine Gorana Marića i njegova brata Svetimira, Petrov je rekao kako je njemu zanimljivo da se mediji ne bave onime što je po njemu mnogo interesantnije i važnije

Predsjednik Hrvatskog sabora Božo Petrov pozdravio je danas odluku Ustavnog suda o pripremi novog Zakona o pobačaju te je izrazio mišljenje kako će se sada pisati novi Zakon, ne samo zbog preporuke Ustavnog suda nego zato što zaista treba.

Petrov je rekao kako mu je drago da se prepoznala potreba za dodatnom edukacijom i prevencijom. "Drago mi je da se uvidjela i zastarjelost Zakona i da se to treba promijeniti, a žao mi je samo što se toliko čekalo na ovakvu odluku", rekao je predsjednik Sabora koji je u petak sudjelovao na skupu "Gospodarstvo u fokusu - županije nositelji razvoja".

Izrazio je i nadu da se neće trebati držati samo rokova koje preporučuje Ustavni sud, odnosno dvije godine za pripremu novoga Zakona. "Vjerujem da će se i puno brže pristupiti promjeni Zakona da ona zaista bude adekvatna i onakva kakva treba biti", napomenuo je.

Upitan znači li to da prava ostaju na ženi da odluči kada će se napraviti pobačaj, Petrov je odgovorio potvrdno, te je izrazio mišljenje kako će se sada pisati Zakon, ne samo zbog preporuke Ustavnog suda nego zato što zaista treba. Ponovio je i kako mu je drago da je to i Ustavni sud prepoznao.

Komentirajući aferu oko ministra državne imovine Gorana Marića i njegova brata Svetimira, Petrov je rekao kako je njemu zanimljivo da se mediji ne bave onime što je po njemu mnogo interesantnije i važnije.

"Po meni, bilo bi vrlo zanimljivo otkriti zbog čega se to događa baš sada, zbog čega baš sada nakon imenovanja u Podravci", kazao je. "To bi bilo interesantno vidjeti, to bi bilo pravo istraživačko novinarstvo, otkrilo bi se puno više toga, a što se tiče svega ostalog, to je iza, mene ne interesiraju drugi", pojasnio je.

"A o sebi sam sve rekao, neću komentirati druge, o svojem slučaju sam dovoljno rekao i to u više navrata i mislim da je u potpunosti jasno. Ali zanimljivo da se stvari vežu na vrlo sličan način, u trenutku kada ugrozite potencijalno funkcioniranje koje je tako radilo 25 godina onda se mnogi pobune", rekao je Petrov za kojeg se vezivala afera da je svog kuma namjeravao zaposliti u Hrvatskim vodama.

"Danas je u Hrvatskim vodama puno čišća situacija", rekao je.

>> 'Vjerujete li u tužnu životnu priču da se jedan brat ne čuje s drugim, da si ne čestitaju Božić...'

Komentara 9

DU
Deleted user
14:32 03.03.2017.

A zašto se to ne bi događalo i kad bi se trebalo događati? Braco je valjda vlastitom voljom dogovorio otkaz, otpremninu i ponovo zapošljavanje u željeznicama i to baš u ovo vrijeme. Nemojte mi reći da su ga prisilili na to.

MI
miholjčan
15:40 03.03.2017.

Zato što su to dva ista imenovanja: "Važno je da su naši".

IP
ipakseokrece
16:38 03.03.2017.

Što on to zapravo pita, zašto se Svetimir išao zapošljavati baš sada ili zašto su najurili Mršića upravo u tom trenutku? Po njemu je trebalo pričekati sa reakcijom na nepotizam neko vrijeme kako to ne bi imalo nikakve veze s timingom Podravke? Ili možda čak uopće ne primjetiti recikliranje Svetimirove "stručnosti" radi koje je i dobio nogu te otpremninu... Ovo bi bilo na Pernarovoj razini da nije u pitanju jedan tako vjerodostojan reformator...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije