Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JUNCEKR POTVRDIO

Božinović zadovoljan: 'Čim ispuni tehničke zahtjeve, RH postaje članicom Schengena'

Davor Božinović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
13.09.2017.
u 13:26

"Policija, MUP i sve institucije će ispuniti sve ono sve što se od nas očekuje u smislu tehničke pripreme za Schengen, to je jedan od prioriteta vlade", kazao je Božinović

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović iskazao je u srijedu zadovoljstvo što je predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker u svom govoru o stanju Unije u Strasbourgu kazao da Hrvatska treba biti primljena u šengenski prostor čim ispuni uvjete. 

"Zadovoljan sam činjenicom što je Juncker iskazao želju da Hrvatska postane članicom šengenske zone čim ispuni tehničke uvjete za prijem", kazao je Božinović novinarima na akciji "Poštujte naše znakove".

"Policija, MUP i sve institucije će ispuniti sve ono sve što se od nas očekuje u smislu tehničke pripreme za Schengen, to je jedan od prioriteta vlade", kazao je Božinović. 

"Naš je cilj da iduće godine budemo potpuno tehnički spremni za to", naglasio je.

Hrvatska je jedna od četiriju zemalja EU-a koje još nisu članice šengenskog prostora bez granica, a imaju obavezu to postati. Ostale tri su Rumunjska, Bugarska i Cipar.

Juncker je u svom tradicionalnom govoru o stanju Europske unije u srijedu iznio svoju viziju budućnosti tog saveza koji po njemu treba postići snažnije zajedničko bankovno, obrambeno, obavještajno, vanjskopolitičko i trgovinsko djelovanje, uspostaviti transnacionalne političke kampanje, imenovati zajedničkog ministra financija i funkciju samo jednog predsjednika. Predsjednik EK-a svake godine u rujnu pred Europskim parlamentom održi govor o stanju unije u kojem se osvrće na postignuća tog saveza, viziju i smjer za nadolazeće razdoblje, te otkriva kakvo će biti daljnje djelovanje Komisije. U svom je govoru spomenuo i Hrvatsku, naglasivši da ona treba biti što prije primljena u šengenski prostor kad ispuni potrebne uvjete. 

 

Komentara 8

Avatar cera
cera
14:28 13.09.2017.

Što ovaj prodaje???? Maglu???

DU
Deleted user
14:09 13.09.2017.

E moj gospodine Davor Božinović dobro znaš da za ulazak u Schengen zonu treba ispuniti i političke uvjete ili kriterije, a neispunjavanje tih uvjeta drugim riječima znači da od toga neće biti ama ništa. Daleko nam je taj željeni Schengen ...

DU
Deleted user
16:22 13.09.2017.

znaci nasi su krivi jer jos nisu ispunili uvjete za sengen

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije